2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Paroda „Šiandien ir Rytoj. Jaunieji dailininkai iš Baltarusijos“

2017-12-15
 
2017 metais gruodžio 20 dieną 17 val. Lietuvos Dailininkų Sąjungos galerijoje „Arka" įvyks parodos „Šiandien ir Rytoj. Jaunieji dailininkai iš Baltarusijos" projekto atidarymas. Parodoje eksponuojami 39 Baltarusijos dailininkų darbai, kurie vaizduoja skirtingas kryptis, technikas ir žanrus (tapyba, grafika, fotografija, objektai).
Parodos tikslas - parodyti Baltarusijos nacionalinio vaizduojamojo meno būklę, jo įvairovę ir plėtrą.
Baltarusijos mene derinasi tradicinė ir modernistinė paradigmos: vieni dailininkai vaizduoja save baltarusiškų akademinių tradicijų tęsėjais, kiti - stengiasi plėsti akiratį, ieško naujų išraiškingų būdų aktualių problemų pavaizdavimui. Būdingas didelio formato ir teminių drobių atsisakymas, kurios buvo praeitų dešimtmečių parodose.
Ryškus parodos bruožas - žymi žanrų, kūrybinių metodų, konceptualių ir techninių požiūrių įvairovė. Didelį susidomėjimą kelia akivaizdus autorių baltarusiškos kultūros sakralinių ir tradicinių vaizdų peržiūrinėjimas: duonos, ornamento, tėviškės.
Daugelis parodos autorių Vilniuje dalyvavo Jaunųjų Baltarusijos dailininkų parodoje „Rudens salonas su Belgazprombanku".
Paroda „Šiandien ir Rytoj. Jaunieji dailininkai iš Baltarusijos" truks iki 2018 metų sausio 20 dienos.
Parodos organizatoriai yra Vaizduojamojo ir medijos meno centras „Naujoji kultūrinė iniciatyva" (Baltarusijos Respublika), Baltarusijos Respublikos ambasada Lietuvos Respublikoje ir Lietuvos Dailininkų Sąjungos galerija „Arka".
Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-12-15 11:06
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media