2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Sostinės mažieji švęs Jonines

2010-06-15
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: Veronika Povilionienė

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: Veronika Povilionienė

Juozas Žitkauskas

 

Birželio 17 d. 18 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje - Mažųjų Joninės. Dalyvaus Veronika Povilionienė, Vilniaus mokytojų namų folkloro ansambliai „Reketukas“, „Srauna“ , Vilniaus jaunimo folkloro ansamblis „Spiečius”.

 

Jau daugiau kaip dešimtmetį, likus keletui dienų iki tradicinių Joninių šventės, Vilniaus mokytojų namai mažuosius sostinės gyventojus kartu su savo tėvais ar sėneliais kviečia į Mažųjų Joninių šventę.

 

Birželio 17 d., ketvirtadienį,  18 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje Mažųjų Joninių šventėje „Rasų belaukiant” jaunieji vilniečiai turės galimybę rimtai pasiruošti Rasoms. Kartu su Vilniaus mokytojų namų folkloro ansambliais „Reketukas” (vad. Irena Strazdienė) , „Srauna” (vad.  Dalia Magylienė) bei jaunimo folkloro grupė „Spiečius" (vad. Lauksmina Kriščiūnaitė) pins vainikėlius, ratuos ratelius, kupoliaus, dainuos Joninių dainas. Be abejo, bus ieškomas ir paparčio žiedas, sveikinami Jonukai, Janytės, Rasytės. Visai šventei vadovaus Veronika Povilionienė.

 

Šventėje nebus žiūrovų – visi  ją atvykę bus įsukti į renginio sūkurį. Nuo pat įėjimo į kiemelį šventės dalyviai bus apšlakstyti vandeniu, simbolizuojančiu ryto rasos lašus, kad taptų švariais dvasiškai ir būtų tikri šventės dalyviai. Organizatoriai ragina, kad eidami į šventę nepamirštų nusipinti vainikėlių, tačiau jeigu pamirš, juos bus galima nusipinti ir renginio metu. Tam iš anksto bus pasirūpinta įvairiais šalia Vilniaus esančių pievų žolynais.

 

Mažųjų Joninėse, kaip ir pridera per tikrąją Rasos šventę, bus daug būrimų. Čia ir vainikėlius mėtys ant stebulės, ir savo likimą spręs pagal atsitiktinai nugriebtas žoles.

 

Visi šventės dalyviai bus vaišinami iš įvairių vasaros žolių išvirta stebuklinga laumių arbata. Arbata, turinčia magiškų galių...

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-07-10 19:31
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media