2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Atidaroma V. Dichavičienės fotografijos paroda

2010-04-07
 

Simonas Ropė

 

Balandžio 7 d. (trečiadienį) 17 val. Vilniuje, Prospekto galerijoje (Gedimino pr. 43), atidaroma Valerijos Dichavičienės fotografijų paroda "Jie buvo greta mūsų".

 

“Fotografija išlavino mąstymą, pastabumą. Ne visada nešiojuos fotoaparatą, bet akys “fotografuoja” ir pastebi tai, ko dažnai nemato kiti. Žaviuosi gera reportažo fotografija, bet pati atsidėjau portreto žanrui. Vengiu atsitiktinių žmogaus išraiškos momentų. Fotografuoju jį ramų, todėl gal atrodo, kad mano darbai per daug statiški, nes veidai rimti ir susikaupę. Bet juk taip atsiskleidžia žmogaus individualūs bruožai, jo vidinis pasaulis. Man svarbu jo gyvenimo ir darbo aplinka, interjeras,” – mintimis dalijasi parodos autorė.

 

“Fotografija – ne tik malonūs pasivaikščiojimai, bendravimas su žmonėmis, gražių akimirkų fiksavimas. Laikui bėgant giliau suvokiu savo darbo prasmę: gyvenime viskas taip keičiasi, ir žmonės mus palieka... (Nemunas, 1986)

 

Galima tik pridurti, kad prabėgus 24 metams po šio interviu V. Dichavičienė šią parodą ir skiria tiems, kurių jau nebėra tarp mūsų. Šiandien šioje parodoje eksponuojami Lietuvos šviesuolių portretai turi  neįkainojamą ne tik meninę, bet ir istorinę vertę.

 

V. Dichavičienė fotografuoja nuo 1975 metų. Per tą laiką ji sukūrė daugelio Lietuvos menininkų - dailininkų, muzikų, aktorių, rašytojų, ir kitų portretus. Juose autorė visada stengėsi išryškinti dvasinį žmogaus pasaulį, perteikti jo mintis ir svajones. Visai menininkės kūrybai būdingas švelnus lyrizmas ir plastinės išraiškos paieškos.

 

1979 m. V. Dichavičienė tapo Lietuvos fotomenininkų sąjungos nare, nuo 2000 m. – Garbės narė, yra surengusi apie 10 individualių piešinių ir meninės fotografijos parodų Lietuvoje ir užsienyje.

 

Paroda veiks iki balandžio 17 d.
 
Galerija dirba III-V 12-18 val., VI 12-16 val.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2010-04-21 14:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media