2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Vilniaus vaikų ir jaunimo pensiono auklėtiniams - M.K.Čiurlionio fondo koncertas

2011-01-05
 
Nežinomo autoriaus nuotrauka

Nežinomo autoriaus nuotrauka

Erika Straigytė

 

Sausio 7 d., penktadienį, 15 val. Vilniaus miesto vaikų ir jaunimo pensione (Lakštingalų g.7) vyks M.K.Čiurlionio fondo labdaringas renginys šių globos namų auklėtiniams. Tai tęstinis fondo vykdomo projekto neįgaliesiems “Pažink tikrąsias vertybes” renginys.

 

Vilniaus miesto vaikų ir jaunimo pensiono bendruomenei koncertuos Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos, Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos jaunieji muzikai bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos solistai. Jie atliks F.Šopeno, L.V.Bethoveno, G.F.Hendelio ir kitų kompozitorių kūrinius.

 

Šiame pensione dabar gyvena 66 auklėtiniai nuo trejų iki 25-erių metų amžiaus. Visi jie turi sunkią negalią, kuri yra neįveikiama kliūtis norint patiems atlikti muzikos kūrinius. Tačiau, pasak pensiono direktorės Jūratės Čečetienės, yra grupelė globotinių, kurie gali muzikuoti perkusiniais instrumentais. Tad pensione yra ir savas ansambliukas.

 

Koncerto baigiamasis akcentas – M.K.Čiurlionio fondo rėmėjų dovanos pensiono gyventojams. Prie akcijos mielai prisijungė ir prekybos tinklas “Iki”, kurio dovanoti jaukūs pliušiniai žaislai taps pensiono gyventojų bičiuliais.

 

Tai jau antrasis M.K.Čiurlionio fondo organizuotas renginys vaikų globos namų auklėtiniams. 2010-ųjų pabaigoje buvo surengtas kalėdinis-naujametinis koncertas Vilniaus vaikų laikinosios globos namuose „Atsigręžk į vaikus“. Tuomet šventinę nuotaiką padėjo sukurti ne tik kalėdiniai kūriniai, kuriuos atliko sostinės jaunieji muzikai, ir fondo dovanos globos namų auklėtiniams, bet ir jų pačių parengtas kalėdinis vaidinimas.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-01-05 15:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media