2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje – popietė „Petras Vileišis ir Vilnius“

2011-02-11
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: Petras Vileišis

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: Petras Vileišis

Kornelija Ežerskytė

 

Vasario 12 d. (šeštadienį), 12 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje (Pilies g. 40, Vilnius) vyks popietė „PETRAS VILEIŠIS IR VILNIUS“. 

 

Pranešimą tema „Petras Vileišis ir Vilnius“ skaitys dr. Alma Lapinskienė. Bus rodoma dokumentinė apybraiža „Petras Vileišis“ iš televizijos laidų ciklo „Vileišiada. Šeimos ir valstybės istorija“. Filmo autoriai – Inga Berulienė ir Justinas Lingys. 

 

„Petras Vileišis buvo nepaprasta asmenybė ir išskirtinis mecenatas, visą turtą aukojęs lietuvybės puoselėjimui, o pats senatvėje likęs tik su duonos kriaukšliu. Tokių asmenybių, garsėjančių erudicija ir darbais visuomenės labui, labiausiai pasigendame šiandien. Įdomu ir tai, kad P.Vileišio darbus tęsia  signataras Jonas Vileišis, brolis Antanas Vileišis su žmona Emilija. Prisiliesti prie tokių asmenybių, turėti žinių apie juos privalu kiekvienam lietuviui,“- mintimis dalijasi dokumentinio filmo autorė Inga Berulienė. 

 

Renginio organizatoriai – Vilniaus istorinių kapinių draugija „Rasos“ bei Marijos ir Jurgio Šlapelių namas-muziejus – parengė ir įspūdingą meninę programą.

 

Vilniaus mokytojų namų žemaičių folkloro ansamblis „Tyklė“ (vadovė Vitalija Brazaitienė) atliks dainas iš Marijos Piaseckaitės-Šlapelienės knygyne 1913 m. išleisto rinkinėlio „Lakštutės giesmelės“.

 

Kviečiame šeštadienio popietę praleisti Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje.    

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-02-11 12:53
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media