2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: M.ir J.Šlapelių muziejuje - D.Kinderio knygos „Filipinai. Ugnies žiedo kerai“ sutiktuvės

2011-06-20
 
Dainiaus Kinderio knygos viršelis

Dainiaus Kinderio knygos viršelis

Kornelija Ežerskytė

 

Birželio 20 d. (pirmadienį) 18 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje visuomenei bus pristatyta keliautojo, žurnalisto, Mato Šalčiaus premijos laureato Dainiaus Kinderio knyga „Filipinai. Ugnies žiedo kerai“. Apie kelionių publicistiką, keliavimo džiaugsmą ir atradimus pasakos knygos autorius, jo bendraminčiai, leidėjai.

 

Beje, D.Kinderis yra ir šiemet vykusios ekspedicijos "Filipinai'2011 M.Šalčiui atminti" dalyvis ir vienas iš jos organizatorių, kuriam teko dėlioti kelionės maršrutą, rūpintis logistika būtent Filipinuose. Keliavusieji jo parengtu maršrutu iki šiol negali pamiršti patirtų įspūdžių.

 

Dainius ne tik prisiekęs keliautojas, bet ir įtaigus pasakotojas. Knygų rašymu „susirgo“ po to, kai „Tyto Alba“ leidykla 2008 m. išleido jo pirmąją knygą „Atgal į Afriką“. Ji sutikta labai palankiai ir iki šiol vertinama skaitytojų (ypač keliautojų). Ją pradėjus skaityti neįmanoma atsitraukti, o užvertus pagauna įkvėpimas imtis to, ko niekuomet nedarei, kam nesiryžai. Kelionių aistra ir uždegantis optimizmas - tas gerasis užkratas, kurį perduoda kiekvienam savo skaitytojui Dainius Kinderis.

 

Antroji knyga „Filipinai. Ugnies žiedo kerai“ tik neseniai iškeliavo iš spaustuvės. Ją išleido leidykla „Metodika“, kurios direktorė Reda Vaitkevičiūtė dalinsis mintimis ir įžvalgomis apie lietuvių kelionių publicistiką, tokių knygų paklausą ir vietą rinkoje. O knygos redaktorė Auksė Baurienė kol kas gali daugiausiai papasakoti, ką neįtikėtino, įdomaus sužinos skaitytojai. Pats Dainius apie savo kūrybą nemėgsta daugiažodžiauti, tad mielaiu pasakoja apie keliones ir patirtus nuotykius.

 

Keliautojas, žurnalistas ir fotografas Dainius Kinderis aktyviai keliauti pradėjo 1998 metais. Per tą laiką aplankė 81 šalį - nuo Mirties slėnio JAV iki Filipinų salyno, nuo Sacharos smėlynų iki Rusijos užpoliarės ledynų, nuo Honkongo dangoraižių iki Kaukazo viršūnių.

 

Autostopu D. Kinderis nukeliavo per 140 tūkstančių kilometrų 55 šalyse. 2006 m. jis pelnė pirmojo Lietuvos Magelano vardą.

 

“Lietuviškas Magelanas, klajoklio idealas ar neribotos fantazijos autostopininkas? Tikriausiai Dainiuje slypi daugiau, nei galima sutalpinti po keliomis frazėmis. Nerami keliautojo siela veria ant patirties grandinės vis naujas šalis, o išbandymai bėgant metams tampa dar labiau ekstremalūs. Nes taip įdomiau,”- štai taip pradedamas vienas interviu su D.Kinderiu. 

 

Į susitikimą su knygos autoriumi susirinkę vilniečiai pamatys Praksedos Bukauskienės nufilmuotą, vėliau jos vyro Vytauto Bukausko sumontuotą dokumentinį filmą apie kelionę po Filipinus.

 

Tad kviečiame pirmadienio vakarą  kartu atversti dar spaustuvės dažais kvepiančią Dainiaus Kinderio knygą „Filipinai. Ugnies žiedo kerai“. Laukiame Jūsų muziejuje (Pilies g. 40, Vilnius). 

 

Muziejuje šiuo metu veikia ir dvi parodos: vilniečio fotomenininko Stasio Paškevičiaus fotografijos paroda „Menininkų portretai“ ir praėjusį penktadienį atidaryta šiaulietės žurnalistės Vitos Morkūnienės fotoparoda „Stabtelėjimai“. 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-06-20 11:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media