2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Šv.Jono gatvės galerijoje - O.Boldyreff „Kelionės piešiniai ir skulptūros“

2012-03-26
 
Nuotrauka iš parodos katalogo

Nuotrauka iš parodos katalogo

Kornelija Ežerskytė

 

LŽS Kelionių ir pramogų klubas rekomenduoja aplankyti prancūzų menininkės Olgos Boldyreff parodą "Kelionės piešiniai ir skulptūros", kuri iki balandžio 21 d. bus eksponuojama šv.Jono gatvės galerijoje. Parodos atidarymas vyks rytoj, kovo 27 d., 17.30 val. galerijoje (Šv.Jono g. 11, Vilniuje), po to persikels į kitą erdvę- Vilniaus dailės akademijos Tekstilės galeriją „Artifex“. Pažintis su menininke baigsis Prancūzų institute.

 

„Pasaulis nebėra stabilus ir tvarus - jis pasirinko klajoklišką gyvenimo būdą ir erdvę, kuria siekia keliauti.   Nesvarbu, kokioje šalyje gimsta menininkas, lemiamą įtaką jam daro aplinka, kurioje gyvena. Tie ir tos, kurie, kaip aš, susiformavo turėdami daugialypę tapatybę, iš karto kalba keliomis kalbomis, juos apšviečia skirtingos šviesos, jie mato keletą kraštovaizdžių, keletą spalvų, taigi ir keletą realybių,“- sako Olga Boldyreff.

 

Beje, šis kūrėjos vizitas į Lietuvą jau nebe pirmas. Praėjusiais metais Prancūzų institute Vilniuje buvo pristatyta Olgos Boldyreff paroda „Žvaigždžių šnabždėjimas“. Šiais metais Prancūzų  institutui bendradarbiaujant su Šv. Jono gatvės galerija ir Vilniaus dailės akademijos Tekstilės galerija „Artifex“, menininkės kūryba pristatoma gerokai plačiau.

 

Trijose Vilniaus senamiestyje esančiose erdvėse bus eksponuojami O.Boldyreff piešiniai ir minkštosios skulptūros. Pagrindinė visas ekspozicijas jungianti tema - kelionė.

 

Olga Boldyreff gimė 1957 m. rusų imigrantų šeimoje Nante (Prancūzija), bet daug kartų lankėsi Sovietų Sąjungoje. Menininkės tapatybę formavo įvairūs veiksniai ir įtakos, todėl kūryboje dažnai skleidžiasi daugiasluoksnė autorės tapatybė.

 

Tarpusavyje derindama rusų liaudies meno ištakas ir vakarietiškos tradicijos formas - postminimalizmą, anti forma (Anti-formes), skurdųjį meną (Arte povera) - O. Boldyreff stengiasi išplėsti šiuolaikinio kalbėjimo galimybes.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-03-26 14:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media