2024 m. balandžio 18 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: M.ir J.Šlapelių muziejuje – A.Pliadžio kūrybiniai ekspromtai

2011-12-09
 
Alfredo Pliadžio nuotrauka

Alfredo Pliadžio nuotrauka

Kornelija Ežerskytė

 

Gruodžio 15 d. Vilniuje, Marijos ir Jurgio Šlapelių muziejuje (Pilies g.40), pradedama eksponuoti žinomo fotografo Alfredo Pliadžio fotografijų paroda „Greičio abstrakcijos“. Parodos atidarymas ir susitikimas su autoriumi vyks gruodžio 16 d. 17.30 val.

 

Paroda „Greičio abstrakcijos“ – naujas mano požiūris į fotografiją. Vaizdai fiksuoti keliaujant ir fotografuojant pro mašinos langą. Fotografijos sukurtos nenaudojant jokių kompiuterinių programų ar kitokių fotografinių efektų, montažų,“- sako parodos autorius.

 

Simboliška ir prasminga: tai paskutinė šiais metais ir bėgančio laiko sąvoką kūrybiškai įprasminanti paroda M.ir J.Šlapelių muziejuje. Alfredas Pliadis ir jo „Greičio abstarkcijos“ – tarsi dar vienas reveransas muziejui, kurio neįprastas erdves atranda vis daugiau kūrėjų. Ir labai graži įžanga į artėjančius 2012-uosius metus, kurie paskelbti tarptautiniais muziejų metais.

 

A.Pliadis kilęs iš Zarasų rajono, yra diplomuotas pedagogas. Nuo 1982 metų, kai pradėjo dirbti vyriausiuoju režisieriumi Lietuvos radijo ir televizijos Sporto redakcijoje, visa širdimi atsidavęs sportui. Jam teko dirbti (iki 1998 m.) LRT Sporto redakcijos vyriausiuoju redaktoriumi, kaip TV specialistui ir fotografui fiksuoti sportininkų pasiekimus net septyniose olimpinėse žaidynėse, penkiuose pasaulio lengvosios atletikos čempionatuose.

 

1982–1998 m. A.Pliadis buvo daugelio transliuojamų TV laidų – svarbiausių Lietuvoje vykusių futbolo, rankinio, tinklinio, krepšinio rungtynių, žirgų, automobilių sporto varžybų – režisierius. Šios transliacijos buvo užsakytos ne tik LTV, bet ir Japonijos, Kinijos, Rusijos, Ispanijos, Italijos, Prancūzijos ir kitų televizijų. Taip pat yra TV filmų apie Barselonos olimpines žaidynes, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto dešimtmetį, „1000 mylių dienoraštis“ bendraautoris.

 

Šiuo metu A.Pliadis dirba fotografu Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerijoje, be to, aktyviai fotografuoja sporto varžybas.

 

Pomėgis fotografijai Alfredui vien šiais metais atnešė du laimėjimus: pavasarį buvo pripažintas vienu geriausių praėjusių metų Lietuvos spaudos fotografijų autorių ir už fotografijas kariuomenės tematika įvertintas "Auksinio kadro" apdovanojimu, o visai neseniai vykusiuose Sporto vadybos apdovanojimuose „Penki olimpiniai žiedai” jis išrinktas Metų sporto fotografu.

 

A.Pliadžio sukurtos nuotraukos publikuojamos interneto svetainėse: www.fotodiena.lt  www.sportas.info, www.15min.lt  www.delfi.lt, www.lrytas.lt . Fotografas bendradarbiauja leidžiant „Sporto“ laikraštį, LTOK žurnalą „Olimpinė panorama“, įvairius sporto leidinius, albumus. Yra parengęs ir išleidęs fotografijos albumus „Lietuvos lengvoji atletika 1921–2008“ ir „Naujoji banga 2009–2011“.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-12-09 14:03
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Laima

2011-12-07 19:47

Saunuolis, Alfredai/Sveikinu is dusios!

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media