2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Filmo „Purpurinis rūkas“ peržiūra ir susitikimas su režisieriumi Raimundu Banioniu

2021-09-19
 
Rugsėjo 23 d. 17.30 val. kviečiame į režisieriaus Raimundo Banionio filmo „Purpurinis rūkas" (2019, Lietuva) peržiūrą. Filmą pristatys režisierius R. Banionis, renginyje dalyvaus kūrybinės grupės nariai. Renginys vyks Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje (Konferencijų salė, V a.)
Filmas „Purpurinis rūkas", sukurtas pagal Felikso Rozinerio romaną „Purpuriniai dūmai", pasakoja apie Lietuvos žydą Jozefą (akt. Severinas Norgaila), grįžtantį iš tremties Rusijoje į Lietuvą.
Nors ir išvengusio tragiško tėvų likimo Jozefo laukia savi išbandymai. Lietuvoje šeimininkaujantys rusai priverčia vaikiną tapti jų agentu, tą patį padaro ir miškuose besislapstantys partizanai. Vienintele rūsčios kasdienybės prošvaiste Jozefui tampa buvusiuose namuose gyvenanti mergina Janė, kurią vaikinas pamažu įsimyli. Tik šis jausmas, deja, vienpusis - Janės širdį jau užkariavęs partizanų vadas Vladas. Tas pats, kuris, pasak gandų, kaltas dėl Jozefo tėvų mirties.
Vieno milicijos reido metu Vlado kuopelė patiria nemažų nuostolių, o Vladas dėl to kaltina Jozefą. Tačiau netikėtas įvykių posūkis viską apverčia aukštyn kojom: Jozefas tampa vieninteliu žmogumi, galinčiu padėti Vlado mylimajai Janei ir jų dar tik gimsiančiam vaikeliui.
Pro daugelio metų Izraelyje gyvenantis Jozefas gauna kvietimą į Lietuvos teismą liudyti Vlado byloje. Vyrui iškyla dilema: pasakyti tiesą ir taip pasmerkti mylimosios teisėtą sutuoktinį ar pameluoti ir išgelbėti tikrą vaiko, kurį Jozefas užaugino kaip savą, tėvą.
Vaidina Severinas Norgaila, Tadas Gudaitis, Giedrė Mockeliūnaitė, Vidas Petkevičius, Arūnas Storpirštis. Režisierius Raimundas Banionis.
Registracija privaloma.
SVARBU! Nuo rugsėjo 13 d. Nacionalinės bibliotekos renginiuose galima dalyvauti tik turint galimybių pasą. Laikantis saugumo reikalavimų, dalyviai įleidžiami ne anksčiau nei likus 15 min. iki renginio. Lankytojai, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių, į renginį neįleidžiami. Dalyviams rekomenduojama dėvėti apsaugines (medicinines) veido kaukes arba respiratorius, laikytis saugaus atstumo, naudotis rankų dezinfekcijos priemonėmis. Norintieji dalyvauti renginyje turi registruotis. Atsiprašome už nepatogumus.
Dalyvavimas
Organizatorė
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Partneriai
VšĮ „Studija 2"
Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-09-19 14:22
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media