2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Į Lietuvą atvyksta žymi P. Korėjos pansorio atlikėja

2013-04-17
 

Vytautas Nosevičius, Kornelija Ežerskytė

 

Šį ketvirtadienį, balandžio 18 d., 12 val. Marijos ir Jurgio Šlapelių name-muziejuje, Pilies g. 40 (Vilnius) vyks spaudos konferencija, pristatanti unikalų ir vienetinį renginį Lietuvoje – Korėjos tradicinio dainavimo, perduodamo iš kartos į kartą, meistrų vizitą, kurie korėjiečių kalba atliks A. Baranausko “Anykščių šilelį”.

 

Šis nacionalinės reikšmės lietuvių literatūros kūrinys šiais metais švenčia 155-ąsias metines. Pansorio istorijos pasakojamos vieno dainininko ir būgną mušančio muzikanto ir iki šiol yra labai populiarios Korėjoje.

 

Lietuvoje viešėsianti Pietų Korėjos aktorė Park In.Hye gimtojoje šalyje paskelbta geriausia 2011-2012 m. jaunąja menininke. Dainininkės spektakliai jau apkeliavo Europą, apie ją sukurtas dokumentinis filmas. Organizatoriai teigia, kad „Anykščių šilelio“ atlikimas korėjietiškai taps išskirtiniu renginiu Lietuvos padangėje.

 

2003 metais pansori tradiciją UNESCO paskelbė nematerialiu žmonijos verbalinio palikimo šedevru.

 

Nuostabaus grožio ir įtaigaus, švelnaus vokalo dainininkės Park In Hye vizitas į Lietuvą – dar viena žinomo aktoriaus ir režisieriaus (o dabar vienuolio) Kęstučio Marčiulyno, garsėjančio ir savo kultūrine veikla, dovana Lietuvai. Tai jo rūpesčiu šiame muziejuje buvo pradėta eksponuoti unikali kaligrafijų paroda, šiuo metu keliaujanti per didžiuosius šalies miestus.

 

Renginį organizuoja VšĮ “Jaja”, kuriai vadovauja aktorė Eglė Mikulionytė.

 

Spaudos konferencijoje dalyvaus:

Park In Hye – dainininkė (P. Korėja), Chang Jae Hyo – būgnininkas (P.Korėja), o taip pat dainininkas, aktorius, dainų kūrėjas Andrius Mamontovas, teatro režisierius Oskaras Koršunovas, teatro kritikė Rasa Vasinauskaitė, Kęstutis Marčiulynas (Bo Haeng) ir Eglė Mikulionytė,  "Samsung Electronics Baltics” prezidentas Josephas (Jeongwoo) Kimas,  VDU Azijos studijų mokslo darbuotojas Jinseok Seo.

Pansoris bus rodomas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

 

Balandžio 19 d. 18 val. – Šiauliuose, „Saulė“ koncertų salėje (Tilžės g. 140)

Balandžio 21 d 18 val. – Klaipėdos koncertų salėje (Šiaulių g. 36)

Balandžio 23 d. 19 val. – Kauno Valstybiniame Muzikiniame teatre (Laisvės al. 91)

Balandžio 24 d. 19 val. – Teatro arenoje (Olimpiečių g. 3, Vilnius)

 

Daugiau apie šį vizitą: http://kaunoaleja.lt/scenos-sensacija-korejietiskai-skambantis-anyksciu-silelis/ , http://gyvenimas.delfi.lt/laisvalaikis/meiles-ir-satyros-istorijos-is-tolimosios-korejos.d?id=61114679 , http://kaunoaleja.lt/unikalus-pasirodymas-p-korejos-zvaigzde-dainuos-poema-anyksciu-silelis/ .

 

Kontaktinis asmuo: Vytautas Nosevičius, tel.: 8 616 54756, 8 608 30257.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-04-17 15:24
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media