2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Paroda „Jaunieji Rusijos fotografai 2013”

2013-07-15
 
Parodos „Jaunieji Rusijos fotografai 2013” plakatas

Parodos „Jaunieji Rusijos fotografai 2013” plakatas

 

Vytautas Vytaras

 

„Vilniaus" fotografijos galerijoje, Stiklių g. 4 (įėjimas iš Didžiosios g. 19),Vilnius) pradėjo veikti įdomi paroda „Jaunieji Rusijos fotografai 2013".

Konkursui „Jaunieji Rusijos fotografai" - vienam iš reikšmingiausių Rusijos fotomenininkų sąjungos projektų - jau 12 metų. Pradžioje jis vyko drauge su Rusijos konkursu „Interfoto" Maskvoje, vėliau kiekvieną vasarą Nižnij Novgorode, Kazanėje (2011), Čeboksaruose (2012), Plese (2013) susirinkdavo jaunimo festivalių dalyviai, kad pamatytų naujus darbus ir susipažintų su bendraamžiais, pasiklausytų fotografijos meistrų ir kažko išmoktų. Daugelis šiuolaikinių talentingų, sėkmingai dirbančių autorių pirmąjį pripažinimą gavo būtent čia, jaunimo festivaliuose. Kiekvienais metais 10 geriausiųjų gauna valstybines stipendijas, o tai skatina jų augimą ir kūrybinį potencialą.

Konkurse kasmet dalyvauja vis kiti dalyviai ir kiekvienais metais jų vis daugėja. Akivaizdžiai auga jų meistriškumas, keičiasi teminė ir vaizduojamoji kolekcijų kryptis. Jaunieji autoriai aktyviai reaguoja į visuomenėje vykstančius procesus, ieško naujų formų ir raiškos priemonių.

Konkurso dalyviai - Rusijos fotomenininkų sąjungos nariai, jauni profesionalūs fotografai ir fotomėgėjai iki 35 metų - gyvenantys įvairiuose šalies regionuose. Kiekvienas iš jų konkursui gali pateikti iki trijų kolekcijų - serijų arba fotografijų ciklų iš 6 darbų, susietų viena tema, idėja, vizualiniu sprendimu. Pirmasis konkurso etapas vyksta Rusijos fotomenininkų sąjungos tinklapyje. Pirmojo turo vertinimo komisija tinkle interaktyviai atrenka geriausias kolekcijas, kurios patenka į antrąjį turą ir dalyvauja baigiamojoje konkurso parodoje. Interaktyvaus balsavimo eigą tinkle gali stebėti ir dalyviai, ir „žiūrovai". Į parodą patekusius darbus organizatoriai atspausdina, o paroda tradiciškai tampa pagrindiniu Jaunimo fotografijos festivalio įvykiu.

2013 m. į konkursą 237 fotografai iš 48 Rusijos regionų atsiuntė 422 serijas. Į parodą atrinkta 94 autorių 117 kolekcijų gavusių daugumą (6 ir daugiau) pirmojo turo vertinimo komisijos narių balsų. „Jaunimo fotografijos festivalio" metu konkurso nugalėtojus nustatė antrojo turo tarptautinė vertinimo komisija, dirbusi tiesiog parodoje muziejuje-parodų centre „Prisutstvennije mesta" Plese (Ivanovo sritis)..

10 geriausių fotografų tapo valstybės jaunųjų autorių kultūros stipendininkais. Visiems šiems autoriams paskirta Rusijos Federacijos Kultūros ministerijos 2014 m. valstybės stipendija (72 000 rublių) kūrybinių projektų realizavimui.

Vilniuje demonstruojami Jelenos Anosovos (Maskva), Darijos Aslanian. (Samara), Viktoro Borovskicho (Novosibirskas) ir kitų konkurso „Jaunieji Rusijo sfotografai - 2013" laureatų darbai. Paroda veiks iki liepos 27 dienos.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-07-15 08:37
 
 

Komentarai (2)

Jūsų el. paštas

Fotografas

2013-07-17 18:09

Dabar būti fotografu nieko nereiškia. Nusipirkai išmanųjį telefoną ir pleškink nuotraukas. Šimtus jų per dieną padarau.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Fotografas

2013-07-16 07:09

Mūsų fotografai neprastesni.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media