2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Lietuvos turizmo traukos vietovės 2013 apdovanojimai

2013-07-24
 
 

Gerda Butkuvienė

Valstybinio turizmo departamento atstovė spaudai

 

Mieli žiniasklaidos atstovai, liepos 24 d., trečiadienį, 12 val. kviečiame į baigiamąjį EDEN projekto „Lietuvos turizmo traukos vietovė 2013. Turizmas pritaikytas visiems" renginį viešbutyje „Radisson Blu Hotel Lietuva" (Konstitucijos pr. 20, Vilnius). 

Pirmieji sužinosite, kuris turistinis objektas taps konkurso „Lietuvos turizmo traukos vietovė 2013" nugalėtoju ir bus paskelbtas įdomiausia bei patraukliausia turistine vieta Lietuvoje, geriausiai pritaikyta specialius poreikius turintiems asmenims.

„EDEN programoje, kurią nuo 2006 m. vykdo Europos Komisija, Lietuva dalyvauja jau septintą kartą. Kiekvienais metais mūsų šalyje išrenkama viena įdomiausia turizmo traukos vietovė, atitinkanti tų metų EK skelbiamą projekto temą bei kriterijus. Paskui ji pristatoma visoms šalims Europos turizmo forumo metu, EK interneto puslapiuose, įvairiuose leidiniuose bei šalies ir užsienio parodose. Vadinas, dalyvaudami projekte galime propaguoti išskirtines Lietuvos turistines vietas pasaulyje, didinti lankomumą ir kartu gerinti šalies turizmo įvaizdį", -  įsitikinusi VTD direktorė dr. R. Balnienė.

Be to, šiemet bus išrinkta ne tik geriausiai projekto tikslą „Turizmas pritaikytas visiems" atitinkanti turizmo traukos vietovė, bet ir dar keturi nominantai, kuriose teikiamos kompleksinės turizmo paslaugos, leidžiančios jaunimui ir senjorams, aktyviems ir specialius poreikius turintiems šalies ir užsienio turistams keliauti ir pažinti Lietuvą. Šie penki laimėtojai bus pakviesti įsijungti į EDEN asociacijos veiklą.

„Turizmas pritaikytas visiems" - tokia buvo 2013 m. parinkta Europos Komisijos ir LR Vyriausybės finansuojamo EDEN projekto „Europos turizmo traukos vietovės" tema. Teikti paraiškas nuo š.m. kovo 19 d. buvo raginamos visos turistinės vietovės, kurių lankomi objektai ir teikiamos paslaugos yra pritaikytos ir siūlomos visiems turistams, nepriklausomai nuo jų fizinių apribojimų, negalios ar amžiaus, t.y. asmenims su negalia, šeimoms su mažais vaikais, senyvo amžiau žmonėms ir pan. T.y. vietovėse specialiai įrengta infrastruktūra, numatytas atitinkamas aptarnavimas (specialiai apmokytas personalas, gestų kalbos vertėjai, aprašymai Brailio raštu), organizuojamos veiklos ir ekspozicijos pritaikytos specialius poreikius turintiems asmenims.

Būtų malonu, jei apie dalyvavimą renginyje praneštumėte g.butkuviene@tourism.lt arba 8 616 17476.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-07-24 09:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media