2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Dmitrijaus Vyšemirskio fotografijų paroda „Post-...“

2013-07-31
 
Fotografas Dmitrijus Vyšemirskis

Fotografas Dmitrijus Vyšemirskis

Lietuvos fotomenininkų sąjungos „Vilniaus" fotografijos galerijoje (Stiklių g. 4 (įėjimas iš Didžiosios g. 19),Vilnius).vyksta Dmitrijaus Vyšemirskio (Rusija, Kaliningradas) fotografijų paroda „Post-...".

Tai autorinis fenomeno apmąstymas, Kaliningrado srities, iki Antrojo pasaulinio karo buvusios Vokietijos Rytų Prūsijos apibendrintas vaizdas.

Ciklo „Post-..." stilius - ilgalaikė subjektyviojį fotožurnalistika ir jos naujų galimybių paieškos susietos su religine egzistencija, poezija ir vizualiąja poezija, tapybiniais spalvų dėsniais, meditaciniu įsigilinimu į tyrinėjamą temą.

Ciklas „Post-..." - postvokiška  ir postsovietinė kultūrinė erdvė, tai, kas lieka po žmonių, postfaktas, postskriptum, menininko žinia, jo noras suvokti ir išsaugoti kažką labai svarbaus šiame gyvenime, jo asmeninis oponavimas postkultūrai...

Ciklas „Post-..." - naujas Dmitrijaus Vyšneveckio fotografijų ciklas, sukurtas po ciklo ir knygos „Karaliaučiau, atleisk". Tai žiūrovams ir profesionalams mažai žinomos, bet jau gavusios rimtą pripažinimą fotografijos. Praėjusių metų pavasarį paroda „Post-..." buvo eksponuota Šiuolaikinės Rusijos fotografijos festivalio atidarymo „FotoFest" Hiustone metu.

Dmitrijus Vyšneveckis sako, kad jam labai malonu ir svarbu parodyti savo fotografijas Lietuvoje. Jis daug pasimokė iš lietuviškos fotografijos, dalyvavo Nidos seminaruose, buvo pas Aleksandrą Macijauską Kaune, o 1986 m. Aleksandras surengė pirmąją jo gyvenime personalinę parodą Lietuvos fotografijos meno draugijos Kauno skyriaus fotografijos galerijoje. Vėliau buvo surengtos kitos parodos Rusijoje ir įvairiose šalyse. O dabar, po daugelio metų - Vilniuje.

Dmitrijus Vyšemirskis (g. 1958 m.) fotografuoja nuo 1980 metų. Iki 90-ųjų dirbo fotokorespondentu periodiniuose leidiniuose. 80-ųjų pabaigoje surengė keletą foto ekspedicijų į GULAGO lagerius prie Kolymos upės Magadano srityje, taip pat ir į Murmansko ir Archangelsko sritis, kur padarė fotografijų seriją „GULAGO pėdsakai", vėliau įjungtą į ciklą „Malonės laukiu". Žurnalo „Ogoniok" premijos laureatas už geriausias metų fotografijas (1988), Kaliningrado srities administracijos premijos „Pripažinimas" laureatas už pasiekimus vaizduojamajame mene (1998). Fotoalbumo „Karaliaučiau, atleisk".

Daugelio personalinių ir grupinių parodų Rusijoje ir užsienyje dalyvis. Daugelio publikacijų Rusijos ir užsienio leidiniuose autorius. D. Vyšemirskio fotografijos saugomos Rusijos, Vokietijos, Danijos, Lietuvos, Lenkijos, JAV, Prancūzijos ir kitų šalių muziejuose ir privačiose kolekcijose.

Jo personalinės parodos vyko Lietuvos fotografijos meno draugijos galerijoje Kaune, Varmijos-Mozūrų fotografijos meno draugijos galerijoje Olštyne, Istorijos ir meno muziejuje Kaliningrade, Rusijos Federacijos Taryboje Maskvoje, meno galerijoje Olborge (Danija), V tarptautiniame teisėsaugos kino festivalyje „Stalkeris", Maskvoje, Brandenburgo žemės Teisingumo ir Europos reikalų ministerijoje Potsdame, Vokiečių-rusų namuose Kaliningrade, „Studio im hochhaus" Berlyne, Šlezvigo-Holšteino žemės Landtage,. Kilyje, Pasaulinio vandenyno muziejuje Kaliningrade, Vakarų vokiečių namuose Miunchene, Meno galerijoje Kaliningrade, Fotografijos galerijoje Panevėžyje,. galerijoje „Geraltovskio studija" Varšuvoje, Šiaurės šalių ministrų taryboje Kopenhagoje, Šiaurės šalių institute Helsinkyje, Festivalių ir kongresų rūmuose Kanuose, „FotoFest". Šiuolaikinės Rusijos fotografijos festivalyje Hiūstone,, kitur

http://www.lzs/. inf

 

Daugiau informacijos:

„Vilniaus" fotografijos galerija

Stiklių g. 4 (įėjimas iš Didžiosios g. 19), Vilnius

Darbo laikas: II - V 12-18 val., VI 12-16 val.

 

Lietuvos fotomenininkų sąjunga

Gedimino pr. 43, Vilnius.

Tel./ fax (8 5) 2611665

lietuvos.fotografija@gmail.com

www.photography.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-08-16 14:33
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media