2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Startuoja kampanija „Jokio skirtumo“, kviečianti kalbėtis ne apie negalią, o gyvenimiškus dalykus

2021-08-30
 
Rugpjūčio 30 d. 14 val. MO muziejuje startuoja unikali visuomenės švietimo ir informavimo kampanija „Jokio skirtumo". Jos tikslas parodyti, kad visi žmonės, nesvarbu - su negalia ar be jos, nori įdomiai gyventi, kurti, dirbti, studijuoti, keliauti, auginti vaikus ir bendrauti įvairiausiomis temomis.
„Jokio skirtumo" kampanijos pristatymą moderuos žurnalistė Daiva Žeimytė ir verslininkė, komikė, visuomenininkė Aistė Krušinskaitė - abi vienodai šmaikščios ir kūrybingos, tiesiog gyvas iniciatyvos idėjos pavyzdys.
Renginio metu bus pristatytas unikalus bendravimo suolelis, kuris visos kampanijos metu keliaus po Lietuvą ir kvies kalbėtis apie kiekvienam žmogui įdomias ir unikalias temas. Kaip sako Žmonių su negalia teisių stebėsenos komisijos pirmininkė Kristina Dūdonytė - kiekvienas žmogus yra skirtingas, todėl ir pokalbių temos gali būti įvairios.
„Jokia negalia, kokia ji bebūtų - klausos, regos, fizinė, intelekto ar nematoma - neatima iš žmogaus noro ir galimybės bendrauti. O surasti būdų, kaip tai padaryti - visada galima. Pavyzdžiui, jeigu norėsite pasikalbėti su klausos negalią turinčiu žmogumi, padės gestų vertėjas", - sako K. Dūdonytė.
Pasikalbėti, pajausti ir įsitraukti kviečiantis bendravimo suolelis keliaus per 10 skirtingų vietų visoje Lietuvoje ir kiekvienoje jų skleis tam tikrą tematinę žinutę. MO muziejus bus pirmoji „stotelė", kviečianti kalbėti apie kūrybą, meną ir kultūrą.
Menininkai broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai renginio metu sostinėje dalysis mintimis apie tai, kaip kūryba padeda įveikti įvairiausius likimo išbandymus, o MO muziejaus direktorė Milda Ivanauskienė parodys, kad savanoriais gali tapti visi.
Kampaniją inicijavo Neįgaliųjų reikalų departamentas, o startą jai duos Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė. Kampaniją vainikuos gruodžio 3-iosios, Tarptautinės neįgaliųjų dienos, renginys, kurio metu garsiausios sostinės skulptūros dar kartą pasiųs žinutę, kad svarbiausia yra žmogus ir unikalūs jo gebėjimai, pomėgiai, o ne negalia, kuri neturėtų tapti pagrindine pokalbių tema.
„Kalbėtis žmones kviesime prie unikalaus suolelio, kuriuo norime parodyti, kad universalus dizainas naudingas ir patogus mums visiems. Skatiname kurti tokią socialinę ir fizinę aplinką, kuri padėtų žmonėms su negalia jaustis ir gyventi laisviau, savarankiškiau. Įgyvendinę universalaus dizaino principus, laimime visi", - sako Neįgaliųjų reikalų departamento vadovė Eglė Čaplikienė.
Prie kampanijos „Jokio skirtumo" kviečiama jungtis ir šalies žiniasklaida - skirti daugiau dėmesio negalią turinčių žmonių įtraukties temoms. O jų tikrai daug: nuo negalią turinčių vaikų įtraukties į bendrojo ugdymo klases 2024 m. iki Stambulo konvencijos nuostatų.

Daugiau informacijos:
Elektroninis paštas
monika@headline.lt
Tel. Nr. +370 6 416 3611

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2021-08-30 09:50
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media