2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Vyriausybės rūmuose - dailininkės Ievos Bunokaitės personalinė paroda

2018-01-24
 
Dailininkė Ieva Bunokaitė

Dailininkė Ieva Bunokaitė

Vida Marija Stanionienė

 

 

Lietuvos Respublikos Vyriausybės rūmuose, Gedimino pr. 11, nuo šių metų sausio 8 d. veikia dailininkės Ievos Bunokaitės personalinė paroda ,,Atspindžiai II". Ekspoziciją sudaro dvidešimt vienas tapybos darbas. Paveikslai yra nauji, pastaruoju metu nutapyti studijoje bei pleneruose Lietuvoje ir užsienyje.
1991-1996 m. Ieva Bunokaitė studijavo Vilniaus dailės akademijoje, nuo 2001 m. yra Dailininkų sąjungos narė. Dailininkė surengė per trisdešimt personalinių parodų, dalyvavo įvairiuose projektuose. Ta proga dailininkei uždavėme keletą klausimų.

 

 

Papasakokite, kaip Jūs šiuo metu gyvenate?

Ieva B. Menas - mano gyvenimo būdas. Tapyba teikia daug džiaugsmo, tai mano komforto zona. Važinėju į plenerus Lietuvoje ir užsienyje, tapau dirbtuvėse. Manau, jog norint judėti į priekį, būtina kartais pažvelgti į save iš šalies.

 

Ką menininkui reiškia paroda?

 

Ieva B. Paroda - tai ataskaita pačiam dailininkui, tarsi užbrėžta linija, kai galima įvertinti tai, kas padaryta, kas ne...
Paveikslai vienaip atrodo plenere, kitaip dirbtuvėse, dar kitaip parodoje. Tai lemia įvairūs faktoriai - šviesa, aplinka, o kartais net kiti nenuspėjami veiksniai - tarkim, laikmečio socialiniai pokyčiai... 
Paroda - labai gera priemonė (nors ir ne vienintelė) įvertinti savo kūrybą.
 

 

Kelinta Jums ši paroda?

Ieva B. Kai surengiau per trisdešimt personalinių parodų, dabar jau neskaičiuoju...

 

Kokia paroda labiausiai įsiminė?

Ieva B. Labai pasisekęs projektas - paroda lėktuve. Per tris mėnesius mano paveikslai pabuvojo daugelyje šalių... o kiek keleivių ją regėjo... Galbūt nė vienos kitos mano parodos nepamatė tiek daug lankytojų.

 

 
Net dešimt metų dirbote stiuardese, todėl nenuostabu, jog Jūsų darbų paroda buvo surengta ir virš debesų - 11 tūkstančių metrų aukštyje. 
Ieva B. 2004 m. aviakompanijos ,,Aurela" orlaiviu „Boeing 737-300" į svečias šalis skrendantys keleiviai galėjo grožėtis mano tapybos darbais. Ši paroda yra užfiksuota agentūros „Factum" ir įrašyta į Lietuvos rekordų knygą.

 

 

Kokie Jūsų tolimesni planai?

Ieva B. Dėl parodų dažniausiai reikia tartis prieš metus, pusantrų. Laiką tenka planuoti į priekį. Kartais netikėtas kvietimas į plenerą ar kitą renginį viską pakeičia. Ne visada realybė sutampa su planais.

 

Esate ne tik tapytoja, bet ir animacinių filmų dailininkė, režisierė, scenarijų autorė.

 

Ieva B. Nuo 1992 m. dirbau Lietuvos kino studijoje animacinių filmų dailininke, režisiere. 1997 m. tapau Kinematografininkų sąjungos nare. Sukūriau trylika animacinių filmų, kurie buvo pristatyti įvairiuose kino festivaliuose.

 

Kokio filmo sulauksime artimiausiu metu?

Ieva B. Dabar kuriu naują animacinį filmą „Žvirblio puota". Scenarijų parašiau lietuvių liaudies dainos motyvais. Artimiausiu laiku filmą pristatysiu žiūrovams.

 

Naujų Jums sumanymų ir kūrybinės sėkmės!

 



 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-01-24 16:33
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media