2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Ievos Babilaitės "Popierinės istorijos" - vidinės tvarkos paieškos šiuolaikiniame chaoso pasaulyje

2020-09-08
 
Ieva Babilaitė

Ieva Babilaitė

Rugsėjo 11 d., penktadienį, 18 val. Antakalnio galerijoje (Antakalnio g. 86, Vilnius) atidaroma Ievos Babilaitės paroda „Popierinės istorijos". Paroda veiks iki spalio 11 d.
"Darbai „Popierinės istorijos" jau buvo supakuoti skrydžiui į parodą Prancūzijoje „Gallery Beddington Fine art". Ši galerija rengė parodų ciklą 25-čiui pažymėti, kviesdama savo menininkus. Teko apsispręsti per kelias valandas - skristi ar ne. O vėliau įvykiai rutuliojosi žaibo greitumu - karantinas, nutraukti skrydžiai ir ramus darbas namuose.
Aprimus įvykiams pagalvojau, kodėl gi nesurengus parodos savo rajone - Antakalnyje.
Visi mes blaškomės tarp dviejų pasaulių, išorinio ir dažnai slepiamo, vidinio.
Ką gi galėtų reikšti ritmas sudėliotų popierių krūvoje, lentynoje, suskirstytų daiktų pagal funkcijas dėžučių eilėje? Norą pakartoti, sutvirtinti pasikartojimą, nuspėti, kontroliuoti...
Suplėšius ir sudėliojus popierių gaunu ritmą, išorinę tvarką - laikinam nusiraminimui. Kartais net randu atsakymą į klausimą, kurio neklausiau.
Na, pavyzdžiui iš kokio popieriaus toji savastis sudėta?
...Manoji suplėšyta ir sudėliota."
IEVA BABILAITĖ
Ieva Babilaitė gimė 1973 m. rugsėjo 19 d. Vilniuje. 1990 m. baigė Vilniaus M. K. Čiurlionio meno mokyklą, grafikos ir dizaino skyrių, 1990-1996 m. studijavo Vilniaus dailės akademijoje, grafikos specialybėje, 2015-2017 m. ten pat baigė Meno terapijos kursus. Nuo 1999 m. Lietuvos dailininkų sąjungos ir IBBY Lietuvos skyriaus narė. Veda kūrybines dirbtuves, edukacinius užsiėmimus, kuruoja parodas: „Popierius tradicija ir eksperimentas" ir „Knygos meno parodas". Surengė 13 personalinių parodų, dalyvavo daugelyje grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje. Iliustravo 17 vaikams ir suaugusiems skirtų knygų, kelių iš jų - ir autorė, ir iliustruotoja. Knyga „Ulė ir peliukas" įvertinta paskatinamąja premija Knygos meno konkurse Vilnius'2005; 2012 m. įteiktas IBBY diplomas už meniškiausią iliustruotą knygą „Kiškis Pranciškus, be abejo"; 2013 m. paskirta pirmoji premija už knygą „Vaizdai iš gyvenimo bobulytės ir kt." knygos meno konkurse „Vilnius 2012"; 2014 m. paskirta premija už iliustracijas skirtas P. Mašioto pasakai „Kiškis Smaližis".

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-09-08 12:09
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media