2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Nauja knygų rubrika „Atrask iš naujo“ – ypatingos knygos į namus

2019-03-21
 
Nežinai, ką skaityti? Nori sužinoti apie išskirtines asmenybes, istorijas ar vietas? Kviečiame apsilankyti Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje ir skaityti, atrasti iš naujo ar net išsinešti ypatingas istorijas į namus.
Pirmoje ypatingų istorijų rubrikoje „Atrask iš naujo" pristatoma Prezidentui Antanui Smetonai skirtų spaudinių ekspozicija. Šiemet sukanka 100 metų, kai teisininkas, Sankt Peterburgo universiteto absolventas A. Smetona buvo išrinktas pirmuoju atkurtos Lietuvos Valstybės Prezidentu. Šiai sukakčiai paminėti Lietuvos Respublikos Seimas 2019-uosius paskelbė Lietuvos Tarybos pirmininko, Lietuvos Valstybės Prezidento Antano Smetonos metais.
Nacionalinės bibliotekos Laisvalaikio skaitinių erdvėje parengta ypatingų knygų kolekcija, kurioje pirmąjį nepriklausomos Lietuvos Respublikos Prezidentą A. Smetoną galėsite atrasti iš naujo. Ekspozicijoje pristatomos biografinės, atsiminimų apie šią iškilią asmenybę knygos, jo raštų žodynas, dar tarpukario Lietuvoje išleistas iškiliausių minčių sąvadas, įvairiomis progomis sakytų kalbų rinkinys, Prezidento skaitytų paskaitų tekstai.
„Mokytis ir gyventi, veikti ir dirbti, žinoti ir gražiai jausti - tai tikra laimė", - teigė Prezidentas A. Smetona.

Visus, besidominčius istorija ir Prezidento A. Smetonos gyvenimo, politinės karjeros peripetijomis, jo šeima, žmonos ponios Sofijos Smetonienės veikla, kviečiame užsukti ir pasižvalgyti. Patikusią knygą bus galima ne tik pavartyti, bet ir pasiimti į namus. Knygas rasite Nacionalinės bibliotekos III a., prie vitražo, Laisvalaikio skaitinių Istorijos knygų skyriuje.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-03-25 12:57
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media