2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: M. Survilos filmo „Stebuklų laukas“ peržiūra ir susitikimas su autoriumi

2017-12-19
 
Gruodžio 22 d. 12 val. Nacionalinėjės Martyno Mažvydo bibliotekos Kino salėje (V aukštas) įvyks M. Survilos filmo „Stebuklų laukas" peržiūra ir susitikimas su autoriumi. Įėjimas laisvas.
Režisieriaus Mindaugo Survilos ketverius metus kurtas dokumentinis filmas „Stebuklų laukas" pasakoja apie daugiau nei dvidešimt metų Budos miške netoli buvusio Kariotiškių sąvartyno gyvenančius žmones, jų kasdienybę ir pastangas išlikti. Kviečiame po šį lauką pasivaikščioti drauge.
Filmas iš sąvartyno gyventojo perspektyvos pasakoja apie nykstančią išskirtinę bendruomenę, jos dienos ritmą, pašalinių akiai nepažįstamą gyvenimo būdą, kasdienius džiaugsmus ir rūpesčius. Vaizduojant žmogaus veidą, besislepiantį už šiukšlių ar sąvartyno dvoko, siekiama atskleisti asmenybę.
„Kurdamas filmą Budos miške lankydavausi itin dažnai, pamažu šie žmonės priėmė mane į savo ratą: eidavau kartu į sąvartyną, kartu sutikau Kūčias ir Naujuosius metus. Pamačiau juos visai kitokius, nei rašo spauda ar rodo televizija, - jie ne tik kasdien sunkiai dirba, bet ir skaito knygas, klauso muzikos, juokauja, myli, dainuoja, verkia, žaidžia kortomis, kerpasi plaukus ir visada padeda vienas kitam", - viename interviu pasakojo filmo režisierius.
„Stebuklų laukas" - antrasis M. Survilos dokumentinis filmas. Dar kuriamas (2009 m.) filmas buvo apdovanotas „Golden Funnel" apdovanojimu Rytų Europos forume Jihlavoje (Čekija) kaip geriausiai išvystytas projektas. 2012 m. jis pelnė „Sidabrinės gervės" apdovanojimą kaip metų geriausias ilgametražis dokumentinis kino filmas.
Filmą pristatys ir mintimis apie gyvenimą užribyje dalysis pats jo kūrėjas.
„Stebuklų lauko" kūrybinė komanda: M. Survila (režisierius ir operatorius), Danielius Kokanauskis (montažo režisierius), Saulius Urbanavičius (garso režisierius), Jurga Gluskinienė ir Giedrė Beinoriūtė (prodiuserės). Filmas sukurtas studijoje „Monoklis".
Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-12-19 12:05
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media