2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Kviečiame į dr. Astos Giniūnienės ir dr. Ingridos Gudauskienės pokalbį „Slenksčiai: Biblijos vaizdiniai kalbina dabartį“

2023-05-12
 
Tęsiame parodą „THEATRUM BIBLICUM. Velykų preliudijos scenovaizdžiai" lydinčius renginius ir kitą savaitę kviečiame Jus į parodos kuratorės ir Biblijos tyrinėtojos pokalbį parodos temomis:
trečiadienį, gegužės 17 d., 18 val. kviečiame į dr. Astos Giniūnienės ir dr. Ingridos Gudauskienės pokalbį
„Slenksčiai: Biblijos vaizdiniai kalbina dabartį".
Parodoje eksponuojamos nežinomų XVIII amžiaus tapytojų drobės, manoma, lydėjo tikinčiuosius gavėnios kelionėje ir turėjo priminti jiems reikšmingus išganymo istorijos momentus. Visgi juose vaizduojami Biblijos herojai, regis, nepasižymi pasitikėjimu ir tvirtumu. Tokie patys jie ir Šventojo Rašto pasakojimuose: jų egzistencinės patirtys byloja apie nerimo, klausimo, abejonės jėgą, išvedančią juos į lemtingus susitikimus su Neregimuoju. Tad maga vis iš naujo klausti apie pakeliui į tokius susitikimus Biblijos herojų įveiktus slenksčius - galbūt jų patirtis svarbi ir šiandienos žmogui? Ieškantiesiems atsakymų naratyvinis Biblijos menas dosniai pažeria perlų.
Kaip ir pati išganymo - Dievo rūpinimosi žmogumi - istorija. Parodoje „THEATRUM BIBLICUM" apie tai klausti ir ieškoti atsakymų juolab įdomu, nes čia, vieną po kito sekdami paveikslų siužetus, tarytum sekame ir anų nežinomų paveikslų iš Švėkšnos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčios autorių žvilgsnį - ko apie egzistencines Biblijos personažų patirtis klausė jie?
Renginys nemokamas. Maloniai kviečiame!
Daugiau informacijos tel. +370 5 269 7800, el. p. muziejus@bpmuziejus.lt.
Akvilė Melkūnaitė
Projektų koordinatorė
Bažnytinio paveldo muziejus
Šv. Mykolo g. 9, LT-01124 Vilnius
Mob. tel. + 370 612 35352
El. p. akvile@bpmuziejus.lt
www.bpmuziejus.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-05-12 13:36
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media