2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Kultūros renginiai

*print*

Archyvas :: Dokumentinio filmo „Scenos ąžuolas. Jonas Stasiūnas“ premjera. Kviečiame žurnalistus

2019-10-17
 
Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus spalio 24 d. 18 val. kviečia į jubiliejinį vakarą ir LRT dokumentinio filmo „Scenos ąžuolas. Jonas Stasiūnas" premjerą.
Reikšmingus valstybinius apdovanojimus, klausytojų meilę pelniusio dainininko Jono Stasiūno gimimo šimtmetis pažymimas koncertais, operos spektakliu, išleista kompaktine plokštele, straipsniais, LRT sukurtu dokumentiniu filmu „Scenos ąžuolas. Jonas Stasiūnas". Jo autorė Rita Aleknaitė-Bieliauskienė su kūrybine grupe siekė priminti reikšmingiausius gyvenimo faktus, sukurti dainininko charakterį, gyvenimo būdą atliepiančią atmosferą. Įamžinti Gelažių miestelis ir link Stasiūnų gimtinės, Ničiūnų bėganti gatvė, Panevėžio berniukų gimnazijos koridoriai ir miesto senieji siluetai. Kalbinti artimi J. Stasiūno žmonės. Dukra, dainininkė Aušra Stasiūnaitė pasidalino prisiminimais apie kūrybinę iškilaus baritono veiklą, apie Lietuvos operos ir baleto teatre sukurtus atmintinus vaidmenis. Jie atgyja ir sukurtame filme. Jame skamba daug J. Stasiūno atliekamų kūrinių.
Vakare dalyvaus filmo autorė, režisierė - Rita Aleknaitė-Bieliauskienė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos docentė dainininkė Aušra Stasiūnaitė-Čepulkauskienė, jos studentės, pianistė Nijolė Baranauskaitė.
Renginys nemokamas
Daugiau informacijos:
Vykintė Stundytė-Pier
Renginių koordinatorė-vadybininkė
Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus
Vilniaus g. 41, Vilnius
Tel/Fax: 85 262 24 06
vadyba@ltmkm.lt
http://www.ltmkm.lt
Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-10-17 13:39
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media