2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Susitikimas su profesoriumi Kęstučiu Skrupskeliu

2017-08-22
 
 

„Esu iš tų žmonių, kuriems taiklus ir tikslus žodis vertas šimto vaizdų. Vis dar tikiu žodžiais. Kiek įmanoma norėčiau išlaikyti rašymo ir skaitymo kultūrą, nes be to neįmanoma kvalifikuotai perduoti idėjų", - sako žymus išeivijos istorikas ir filosofas, knygų autorius, Vytauto Didžiojo universiteto garbės daktaras profesorius Kęstutis Skrupskelis. Jei pasiilgote intelektualaus, ramaus pokalbio, turiningo, mąstyti kviečiančio dialogo laukiame jūsų Nacionalinėje bibliotekoje Adolfo Damušio demokratijos centro organizuojamame renginyje, kuris vyks rugpjūčio 25 d. 17.30 val. Renginių erdvėje, III a. (Įėjimas laisvas).

Susitikime ir pokalbyje su prof. K. Skrupskeliu turėsite galimybę susipažinti su įvairiu metu išleistomis autoriaus knygomis: „Vaikų žaidimas: dvidešimtojo amžiaus karikatūros", „Ateities draugai: ateitininkų istorija (iki 1940 m.)", „Ignas Skrupskelis: asmenybė ir laikmetis". Filosofas domisi prieškario Lietuvos intelektiniu gyvenimu, spaudos istorija, okupacijų padariniais politinės sąmonės raidai. Yra paskelbęs daugelį straipsnių akademinėje, kultūrinėje ir kitoje spaudoje. Taip pat profesorius pasidalins įžvalgomis apie šiuo metu anglų kalba rašomą knygą, kuri pristatys skaitytojams praktiškai nežinomą, jaunąjį Kazį Grinių, būsimąjį Lietuvos Prezidentą.

Prof. K. Skrupskelis gimė Kaune, vieno įdomiausių prieškario žurnalistų Igno Skrupskelio ir literatūrologės Alinos Skrupskelienės šeimoje. Jo akademinė specialybė - Amerikos filosofijos istorija ir filosofinių tekstų tyrinėjimas bei redagavimas. Dėstė filosofiją Pietų Karolinos (JAV) ir Vytauto Didžiojo universitetuose, šiuo metu jis yra filosofijos profesorius emeritas.

Renginio moderatorius - Vidmantas Valiušaitis, Adolfo Damušio demokratijos centro vadovas.

 

Renata Surovec

Komunikacijos ir rinkodaros departamento

Ryšių su visuomene skyriaus vadovė

Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka

Gedimino pr. 51, 01504, Vilnius, Lietuva

Tel. +370 5 239 8517 | Mob. +370 608 14957

El. p. renata.surovec@lnb.lt

www.lnb.lt  | 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-08-22 09:21
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media