2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Paroda „Šv. Jonas Paulius II ir palaim. Władysław Bukowiński – lenkų laisvės užtarėjai“ Kaune

2019-03-04
 
Kauno arkivyskupijos nuotrauka

Kauno arkivyskupijos nuotrauka

Paroda „Šv. Jonas Paulius II ir palaim. Władysław Bukowiński - lenkų laisvės užtarėjai" veiks iki kovo 31 d., Jono Pauliaus II piligrimų centre (M. Valančiaus g. 4, Kaunas).
Parodoje vaizduojama 1993 m. Šv. Jono Pauliaus II-ojo piligriminė kelionę į Lietuvą bei pristatoma pal. kun. Władysławo Bukowińskio asmenybę. XX amžiaus pabaiga - tai naujos epochos pradžia Lenkijai ir Lietuvai. Po daugelio metų, pilnų tragiškų patirčių, karų bei represijų ir viena, ir kita tauta pradeda „kvėpuoti laisve". Tačiau tai nėra laisvė duota kartą ir visiems laikams - jos reikia nuolat siekti ir atrasti ją iš naujo. Lenkijos laisvės gynėjai - šv. Jonas Paulius II ir pal. Władysław Bukowiński, kurių likimai yra susieti su rytais, naujosioms kartoms tampa laisvės mokytojais. Piligriminės kelionės į Lietuvą metu Jonas Paulius II atgimstančiai valstybei primena, kad jos suvereniteto ir tapatybės pagrindas - tai 600 metų krikščionybės paveldas. Pal. Władysław Bukowiński - laisvo žmogaus pavyzdys. Nepaisydamas persekiojimo, jis savo gyvenimą savanoriškai paskyrė tarnystei žmonėms rytuose. Savo tarnyste abu lenkai ne tik parodo, kaip reikia gyventi laisve, bet ir kaip kurti laisvą visuomenę dialogo, pagarbos ir meilės atmosferoje.
 

Organizatoriai: Lenkijos institutas Vilniuje, fondas „Pomoc Polakom na Wschodzie" (Fondas „Pagalba lenkams Rytuose", Lenkija), Jono Pauliaus II minties centras Varšuvoje, Jono Pauliaus II piligrimų centras

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-03-04 14:43
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media