2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Lietuvos mokslų akademijoje - diskusija „Sveikas maistas“

2019-09-23
 
2019 m. rugsėjo 26 d. (ketvirtadienį) 15.00 val. Lietuvos mokslų akademijos mažojoje konferencijų salėje (Gedimino pr. 3, Vilnius). vyks diskusija „Sveikas maistas".
Pranešimus skaitys Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Sodininkystės ir daržininkystės instituto mokslininkai: akad. Pranas Viškelis „Inovatyvios vaisių ir daržovių perdirbimo technologijos", dr. Ramunė Bobinaitė „Uogų ir jų šalutinių perdirbimo produktų valorizacija".
Renginį ves akad. Zenonas Dabkevičius, LMA viceprezidentas, Žemės ūkio ir miškų mokslų skyriaus pirmininkas.
Diskusijos tikslas - aptarti biologiškai vertingų inovatyvių augalinių produktų kūrimo kryptis, naujų, neterminių perdirbimo ar apdorojimo technologijų taikymą bei jų plėtotę. Mokslininkai pristatys mokslo naujoves ir siūlymus, kaip spręsti aktualiausias problemas. Viena jų - tai beatliekinių augalininkystės produkcijos perdirbimo technologijų kūrimas. Šalutiniai augalinės produkcijos perdirbimo produktai dažnai yra biologiškai vertingesni, nei įprastiniai iš šių žaliavų pagaminti produktai. Be to, perdirbant šalutinius produktus tausojama gamta, mažinamas nepanaudotų maisto medžiagų ir atliekų kiekis. Diskusijoje taip pat bus aptariamos mokslo siūlomos inovatyvios vaisių ir daržovių perdirbimo technologijos, naujovės kuriant biologiškai aktyvius maisto produktus. Bus galima skanauti naujų funkcionaliųjų maisto produktų „Greenz", liofilizuotų uogų, UAB „Rūta" saldainių, jogurto ir kitų skanėstų, gaminamų su liofilizuotomis uogomis.

 

Rengėjai:
LIETUVOS MOKSLŲ AKADEMIJOS ŽEMĖS ŪKIO IR MIŠKŲ MOKSLŲ SKYRIUS 
LIETUVOS MOKSLŲ AKADEMIJOS SKYRIUS „MOKSLININKŲ RŪMAI"

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2019-09-23 13:30
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media