2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Žurnalistai kviečiami vienai dienai tapti kariais savanoriais

2011-09-16
 
KAM Viešųjų ryšių  departamento archyvo nuotr.

KAM Viešųjų ryšių departamento archyvo nuotr.

Kariuomene besidomintys žurnalistai kviečiami į tradicinį Žurnalistų žygį, kurį rugsėjo 23-24 d. rengia Krašto apsaugos savanorių pajėgos (KASP). Šiuometinio žygio tikslas - supažindinti ir populiarinti visuomenėje savanorių karo tarnybą, suteikiančią galimybę pasirengti krašto gynybai ir suderinti kario tarnybą su civiline karjera.

Žygio metu Pabradės poligone bus surengtos pratybos - žygio dalyviai vykdys užduotis, kurios yra krašto apsaugos savanorių pasiregimo dalis. Žurnalistai žygyje dalyvaus kartu su KASP Civilių ir karių bendradarbiavimo kuopos kariais savanoriais. Pagrindinės žygio užduotys bus susijusios su šios kuopos funkcijomis ruošiantis krašto gynybai ir tarptautinėms operacijoms. Žygio „kovinę dalį" organizuoja KASP žvalgai: planuojami naktiniai šaudymai ir kitos užduotys.

 

Karinius pažintinius žygius žurnalistams kariuomenė organizuoja nuo 2000 metų. Per tą laiką žygiuose dalyvavo daugiau nei 300 žurnalistų. Žygiais siekiama suteikti žurnalistams galimybę iš arčiau pažvelgti į karių gyvenimą, supažindinti su karių tarnyba ir vykdomomis užduotimis, leidžiant patiems jas išbandyti.

 

Šiuo metu be profesinės karo tarnybos karių, Lietuvos kariuomenėje tarnauja daugiau nei 4000 karių savanorių. Kariai savanoriai karo tarnybą atlieka ne nuolat, bet periodiškai, po 20-30 d. per metus dalyvaudami kariniuose mokymuose ir pratybose. Savanoriai sudaro aktyvųjį kariuomenės rezervą ir yra pasirengę papildyti reguliariosios kariuomenės dalinius, jei prireiktų ginti šalį arba krizės atveju. Iš savanorių suformuoti kariniai vienetai dalyvauja ir tarptautinėse misijose.


Žurnalistai, norintys dalyvauti žygyje, kviečiami registruotis Krašto apsaugos ministerijos telefonu 8 5 2785 208 arba el. paštu: vis@ kam.lt/. Registracija vykdoma iki rugsėjo 19 d. 12 val.


Registracijos metu žurnalistų prašome pateikti šiuos dokumentus:
- Trumpą motyvacinį raštą;
- Užpildytą žygio dalyvio anketą (pridedama forma).

Kadangi žygio užduotys reikalauja didesnių fizinių krūvių, norintieji dalyvauti renginyje turėtų įvertinti savo galimybes. Žygyje dalyviai taip pat turi savo lėšomis apsidrausti gyvybę ir sveikatą nuo nelaimingų atsitikimų ir žygio metu su savimi turėti draudimą patvirtinančius dokumentus.

 

Žurnalistus, vykstančius į žygį iš Vilniaus, nuveš ir parveš Krašto apsaugos ministerijos transportas. Žygyje žurnalistai bus aprūpinti uniforma, ekipuote, maistu. Žygio dalyviai patys turės pasirūpinti tinkamu apavu.

 

Visus užsiregistravusius žurnalistus apie papildomas dalyvavimo sąlygas ministerijos Viešųjų ryšių departamento atstovai informuos asmeniškai el. paštu.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-09-16 14:58
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media