2024 m. balandžio 24 d., Treciadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Darnios miestų plėtros projekto diskusijos pradedamos Kaune

2011-05-06
 
Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Lietuvos Respublikos trišalės tarybos (ekonominės socialinės tarybos) posėdyje, kuris rengiamas Kauno miesto savivaldybėje, Laisvės al. 96, 2011 m. gegužės 10 d. 13 val. pristatomas projektas-konkursas „Darni miesto plėtra" . Jo iniciatoriai ir vykdytojai - Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacija (LNTPA), Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) ir Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS). Šio projekto tikslas - inicijuoti diskusijas aktualiomis miestų planavimo, darnios plėtros ir savivaldos klausimais.
 

Projektas-konkuras „Darni miesto plėtra" domėsis, ar patogu gyventi Kaune? Ką rinktis jaunai šeimai - butą naujame gyvenamajame kvartale miesto pakraštyje, kur daugiau žalumos ir gryno oro, ar arčiau miesto centro, kur vaikų darželis ir mokykla šalia namų, o tėvams iki darbovietės 5-10 minučių kelio? Kuris pasirinkimas mažiau tuštins šeimos biudžetą? Ar miesto visuomeninis transportas gyventojams, ar gyventojai visuomeniniam transportui? Kokią miesto perspektyvą mato gyventojai, kokią - projektuotojai ir savivaldybės politikai? Kodėl naikinami miesto istoriją primenantys architektūros objektai? Kokį Kauną šią vasarą išvys užsienio turistai?

 

Projekto „Darni miesto plėtra" metu rengiamos apskritojo stalo diskusijos su miestų ir rajonų merais, naujomis tarybomis, specialistais, vietos bendruomene ir žiniasklaida Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje, Alytuje, Marijampolėje, Kupiškyje , Anykščiuose, Rietave, Palangoje ir Šventojoje. Projekto „Darni miesto plėtra" vykdytojai ir jo iniciatoriai - LNTPA, LSA ir LŽS kviečia diskutuoti konkrečiam miestui aktualiomis temomis: kraštotvarkos politika, teritorijų planavimas, viešojo ir privataus sektorių partnerystė, savivalda ir jos vaidmuo miestų planavime, socialinė-demografinė padėtis ir jos padariniai miesteliuose, tuštėjantys miestų centrai ir jų perspektyvos. Viešojo ir privataus transporto vieta miestų planavime, ekologija ir ekonomika.

 

Projektas-konkursas tęsis visus metus. Gruodžio mėnesį LNTPA, LŽS ir LSA atstovų komisija apdovanos žiniasklaidos atstovus, kurių darbai viešins šį projektą ir jo keliamas problemas.

LNTPA, LSA, LŽS


Dėl detalesnės informacijos kreiptis nurodytais kontaktais:
 
Ingrida Šulcienė

LNTPA projektų vadovė

Tel. + 3 370 5 262 0350

Faks. + 370 5 262 0349

Mob. + 370 655 32813 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2011-05-06 14:15
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media