2024 m. balandžio 25 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Vyks Gerimanto Statinio knygos „G. Akstino viršūnė. Senojo ledkirčio istorijos" pristatymas

2012-09-14
 
Kviečiame Jus į Gerimanto Statinio knygos „G. Akstino viršūnė. Senojo ledkirčio istorijos", skirtos Gediminui Akstinui ir Lietuvos alpinizmo 50-mečiui, pristatymą, kuris įvyks š. m. rugsėjo 16 d. (sekmadienį), 15 val., Vilniaus knygų festivalio metu, VDA dizaino ir inovacijų centro „Titanikas", esančio Maironio g. 3, 3 salėje.
 
Šios knygos žanras - publicistika, apjungianti prozą, beletristiką ir interviu, apimanti įvairių žmonių gyvenimo laikotarpį, susijusį su kalnais ir išgyvenimais juose. Ji skirta vienam iš pirmųjų lietuvių alpinizmo pradininkų Gediminui Akstinui, žuvusiam 1959 m. Kaukazo kalnuose, kopiant į Dych Tau viršūnę. Gedimino draugo alpinisto A. Romanovo dėka prieš 50 metų Tian Šanio kalnuose pavadinta pirmoji G. Akstino vardo viršūnė pradėjo ištisą lietuviško alpinizmo epopėją. Atsirado daug naujų viršukalnių lietuviškais pavadinimais, o keliautojai ir alpinistai kasmet traukia į Karakolo slėnį Kirgizijoje ir kopia į viršūnę, kuri pavadinta pirmojo Lietuvos alpinistų federacijos prezidento vardu. Vien 2009 m. turiados „Tian Šanis'09" metu į Gedimino Akstino viršūnę įkopė 130 keliautojų ir alpinistų iš visos Lietuvos. Knygoje prisiminimais apie brolį dalijasi Gedimino sesuo Laimutė Akstinaitė, mokyklos suolo draugas Prezidentas Valdas Adamkus, alpinisto auklėtiniai bei pasekėjai.
 
Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-09-14 09:44
 
 

Komentarai (1)

Jūsų el. paštas

Angelė

2012-10-17 14:42

Sveiki,Gediminas Akstinas buvo mano dėstytojas 1958 -59m Kauno prfesinėje mokykloje Nr.2. Jis buvo ne tik dėstytojas, mes buvome labai geri draugai. Prieš išykdamas į paskutinę kelionę, kvietė susipažinti su mama,šeima bet aš nedrįsau. Buvau 18 m. studentė. Dažnai su ilgesiu prisimenu šį nuostabų žmogų . Kur galėčiau įsigyti šią knygą, gal dar vyks pristatymas, šį kažkaip pražiūrėjau. Su pagarba Angelė.

Pranešti apie netinkamą komentarą | Žymėti kaip pažeidžiantį įstatymus

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media