2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Rašytojos K. Sabaliauskaitės įžvalgos apie XVIII a. raštiją, asmens savikūrą ir viešąjį įvaizdį: vieša paskaita LMA Vrublevskių bibliotekoje

2013-11-21
 
Pranciška Uršulė Radvilienė

Pranciška Uršulė Radvilienė

 

Sonata Šulcė

LMA Vrublevskių bibliotekos

Kultūrinės veiklos vadybininkė

 

2013 m. lapkričio 27 d. 16 val. LMA Vrublevskių bibliotekoje (Žygimantų g. 1) įvyks rašytojos, menotyros mokslų daktarės Kristinos Sabaliauskaitės vieša paskaita „Nuo silva rerum link autodokumentacijos įvairovės: įvaizdis ir asmuo XVIII a. raštijoje". Vakaro metu bus galima susipažinti su Vrublevskių bibliotekos fonduose saugomais XVIII a. raštijos pavyzdžiais.

XVIII amžius atneša pokyčius: autodokumentacija ir kvaziliteratūrinė kūryba tampa itin madinga, o temos ir objektai, anksčiau buvę skirti silva rerum puslapiams ir vidiniam šeimos naudojimui, vis dažniau plėtojami į atskirus teminius dokumentus ar net nedidelius traktatus, skirtus platesniam skaitytojų ratui. Visa tai - ir intensyvios viešųjų ryšių plėtros bei privačių ir politinių interesų fone. „Kur baigiasi įvaizdis ir prasideda tikrasis asmuo?" - tokį klausimą kelia Kristina Sabaliauskaitė, tyrinėjusi XVIII a. Radvilų raštiją.

 

Kontaktams:

LMA Vrublevskių bibliotekos

Komunikacijos skyrius, tel. 212 68 90

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2013-11-21 13:54
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media