2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Renginiai

*print*

Archyvas :: Konferencija „Lietuvių poetas Jurgis Baltrušaitis Italijoje"

2014-02-06
 
Jurgis Baltrušaitis

Jurgis Baltrušaitis

 

Jurgita Jakaitė,

Italų kultūros institutas

 

Italų kultūros institutas džiaugiasi galėdamas pristatyti Lietuvos visuomenei Pizos (Italija) universiteto dėstytojo Stefano Garzonio paskaitą „Jurgis Baltrušaitis (1873-1944) Italijoje". S. Garzonio daug metų studijavo Italijos archyvus ir atrado daugybę dokumentų, susijusių su Jurgio Baltrušaičio gyvenimu Italijoje, atkūrė jo susirašinėjimą su italų intelektualais. Tai dar visiškai nežinomi Lietuvoje dokumentai, atverčiantys naują lietuvių poeto ir diplomato biografijos puslapį.

Stefano Garzonio - rusų klasikinės literatūros žinovas ir vertėjas, knygų, skirtų Puškino, Lermontovo, Turgenevo, Dostojevskio, Mandelštamo ir Pasternako kūrybai autorius, tyrinėjantis italų ir rusų literatūros ryšius. Italijos Nacionaliniame Tyrimų Centre koordinuoja projektą, skirtą Rusijos ir Baltijos šalių intelektualų emigracijos faktų bei istorijos tyrimams Italijos archyvuose.

Paskaita vyks vasario 12 d., trečiadienį, 18 val. Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto 92 auditorijoje (Universiteto g. 5), italų kalba su sinchroniniu vertimu į lietuvių kalbą.

Renginys nemokamas, tačiau organizatoriai būtų dėkingi, jei ketinantys dalyvauti užsiregistruotų el.paštu iicvilnius@esteri.it

 

Kontaktinis asmuo

Jurgita Jakaitė

2611076

corsilingua.iicvilnius@esteri.it

Paskutinį kartą atnaujinta: 2014-02-06 12:17
 
 

Komentarai (0)

Jūsų el. paštas

Rašyti komentarą

Vardas
Tekstas
Apsaugos kodas
secimg
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media