2024 m. balandžio 20 d., Šeštadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Kelionių ir pramogų klubo vėliava ekspedicijoje „Vanduo tai gyvybė" Australijoje, Tasmanijoje ir Naujojoje Zelandijoje

2012-03-05
 
Gerimantas Statinis

Iš Australijos, Tasmanijos ir Naujosios Zelandijos įdegęs kaip Tasmanijos velnias ir pilnas neišdildomų aborigeniškų įspūdžių...neseniai grįžo LŽS Kelionių ir pramogų klubo narys Vytautas Bukauskas.

 

V. Bukauskui teko garbė organizuoti Vidmanto Urbono ekspediciją, kurią jis kukliai įvardyjo kaip kelionę - akciją "Vanduo tai gyvybė" Australijoje - Tasmanijoje - Naujojoje Zelandijoje. Jo užduotis buvo 2012 02 07 - 26 dienomis sukurti 3 savaičių kelionės programą ir organizuoti visą jos logistiką. Pagrindinis ekspedicijos tikslas buvo V.Urbonui perplaukti Great Lake, esantį Tasmanijoje. Tai didžiausias ir aukščiausiai esantis natūralus gėlo vandens telkinys Australijoje - Okeanijoje. Antrą distancijos dalį bangos siekė iki 2 metrų. Kelionė buvo pažintinė, sportinė ir tam tikra prasme diplomatinė. Ekspedicijos dalyviai turėjo susitikimus su lietuvių bendruomenėmis Melburne, Sidnėjuje, Tasmanijoje (Hobarte) ir Naujojoje Zelandijoje. Visoms bendruomenėms dalyviai nuvežė Jono Nekrašiaus knygą, įvertintą šių metų Mato Šalčiaus premija apie Olegą Truchaną „Olegas Truchanas - Lietuvos ir Australijos legenda", Prezidento Valdo Adamkaus anotuotas knygas visoms lietuvių bendruomenėms bei didžiausią knygų krovinį - visus "Didžiosios Lietuviškos enciklopedijos" tomus, kurios svėrė virš 50 kg.



Ekspedicija aplankė įdomiausias vietas rytinėje Australijos pakrantėje, nardė Didžiajame barjeriniame rife. Keliautojams įdomiausia buvo Tasmanijoje, kur daug natūralios gamtos: kalnų, ežerų, upių ir gyvūnų. Tačiau naktimis ten pavojinga važinėti, dėl keliuose žūstančių kengūrų.


Dalyviai Tasmanijoje, Hobarte aplankė MoNa labai originalų modernaus meno muziejų.


Sportiška dalis buvo Naujoje Zelandijoje - buvo praeitas vaizdingomis vietomis trekingas, kopiant į aukščiausius ir gražiausius salos kalnus, kur su Vytautu Bukausku visur kartu keliavo klubo vėliava.

 

Pirmadienį Kelionių ir pramogų klubo pirmininko pavaduotojas Linas Senkus 2012 m. kovo 05 - 21 dienomis išvyksta su klubo vėliava į tris Indokinijos šalis: Vietnamą, Laosą ir Kombodžą. Kartu su juo keliauja kolegos ir klubo draugai: Rasa Lukšienė atstovaujanti "Veidą" ir Laimius Stražnickas - "Savaitę su TV". L. Senkus išvyksta į kelionę baigęs visus metus trukusį europinį „Keliauk kitaip" projektą, su kuriuo galite susipažinti internetinėje svetainėje www.keliaukkitaip.lt

Paskutinį kartą atnaujinta: 2012-03-29 19:45
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media