2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: Neeilinė „Klausimėlio’’ laida su mažaisiais pašnekovais

2020-09-08
 
Asociatyvi iliustracija/ Getty nuotrauka

Asociatyvi iliustracija/ Getty nuotrauka

Girmantė Zolubaitė


Daugelis darboviečių šventiniu metu sugalvoja visokių idėjų, kad šventė būtų ypatingesnė. Taip nutiko ir mano mamos darbe. Jos kolektyvas sugalvojo surengti proginės "Klausimėlio" laidos filmavimą, skirtą artėjančiai buhalterio dienai.

 

Rugpjūčio 8 d. į Vilniaus mokesčių inspekciją buvo pakviesti ten dirbančių žmonių vaikai. Tai aš, mano brolis Dovydas ir sesė Alvilė. Vėliau prie mūsų prisijungė ir penkerių metų mergaitė Elzė.

 

Kol laukėme jos ir operatoriaus atvykstant, laiką leidome mamos kabinete.

 

Mano mama dirba skyriaus vedėjo pavaduotoja. Tad jos kabinetas gana didelis. Ten yra ir erdvi valgomojo zona, kuriame valgyti susirenka visas skyrius. Šiandien ryte susipažinome su pora mamos bendradarbių, kurie valgomajame susirinko atsigerti kavos. O mes, valgydami mamos atneštą pyragą ir gerdami kapučiną, su jais susitikome.

 

Viena iš naujų pažįstamų buvo daug apie mus girdėjusi ir labai džiaugėsi pagaliau mus sutikusi. Ir kadangi turėjo atsinešusi šokolado plytelę, pasidalino ja kartu su mumis.

 

Neužilgo atėjo viską planavusi darbuotoja ir pakvietė eiti. Dar teko sulaukti mergaitės, kuri, kaip aš, Alvilė ir Dovydas turėjo atsakinėti į klausimus. Po kurio laiko sulaukėme operatoriaus ir kai visi susirinko, keletą minučių teko palaukti, kol operatorius pasiruoš ir tuomet keliavome filmuotis.

 

Filmavimas vyko netoli įstaigos esančioje žaidimų aikštelėje. Tad dėl fono, kol vienas vaikas kalbėjo prieš kamerą, kiti lakstė ir žaidė. Mus kalbino viena iš mamos bendradarbių. Uždavinėjo klausimus, susijusius su Vilniaus mokesčių inspekcija. Mes turėjome atsakinėti kuo šmaikščiau, antraip būtų neįdomu žiūrėti. Asmeniškai man šmaikščiausiai pavyko atsakyti į klausimą: ,,Kas yra VMI?’’ Atsakiau, kad tai visų mamyčių instrukcija.

 

Kadangi filmavausi pirma, turėjau dar gerokai palaukti, kol tą padarys ir kiti. O per tą laiką buvo proga gerai pasisupti, pažaisti su broliu gaudynių ir nusileisti čiuožykla. O kai išsiskirstėme, pasileidome bėgti prie automobilio, kur jau laukė tėtis. Ir išlėkėm į mokyklą, nes ir taip vėlavome daugiau, nei buvom suplanavę.

 

Nors aš „Klausimėlio“ laidos nežiūriu, manau, ši laidelė išeis tikrai puiki. Manau, kad įdomu šią laidelę pamatyti būtų ir tikros laidos vedėjui Jurui.

 

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 11 m./

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-10-27 19:06
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media