2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Jaunojo žurnalisto užrašai

*print*

Archyvas :: „Neatsispiriu pagundai nusipirkti glėbelį knygų’’

2023-02-28
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: Erika Straigytė

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: Erika Straigytė

Kotryna Tamulevičiūtė

 

Kasmet sostinėje vyksta Tarptautinė Vilniaus knygų mugė. Apie šią mugę, knygas ir skaitymą kalbuosi su žurnaliste, edukologe ir Jaunųjų žurnalistų klubo vadove Erika Straigyte.

 

 

Žinau, kad mėgstate skaityti knygas. O ar jums patinka knygų mugė?    

Taip, knygų mugė man yra didelis įvykis. Laukiu jos, bet būna ir taip, kad neturiu galimybių nueiti, nes būnu išvykusi. Tačiau kasmet stengiuosi nueiti bent į vieną, du renginius ir tuo pačiu pasidairyti po mugę.

 

Kas mugėje labiausiai domina?

Labai domina tos knygos, kurios man reikalingos darbe, noriu pabendrauti su jų autoriais. Arba  koks nors rašytojas, atvažiavęs iš kitos šalies, kurio knygas jau esu skaičiusi, ir labai įdomu paklausyti, kaip jis bendrauja su skaitytojais.

 

Ar skaitote kokias nors kitas knygas?

Taip, skaitau daug grožinės literatūros, taip pat poeziją mėgstu ir saviugdai skirtas knygas. Dar vienas mėgstamas žanras biografijos.

 

Ar perkate knygas mugėje?

Knygas tiktai perku. Neturiu įpročio imti iš bibliotekos, taip išleidžiu daug pinigų. Namie turiu didžiulę biblioteką ir knygų mugėje irgi neatsispiriu pagundai nusipirkti glėbelį knygų.

 

Ar jau esate numačiusi, kokios knygos ieškosite?

Kasmet pagalvoju apie keletą renginių, į kuriuos būtinai turiu nueiti. Tada labai noriu ir tą knygą nusipirkti, gauti autoriaus autografą. Bet atsitinka taip, kad pasielgiu spontaniškai, užkliūvu visai kitoj vietoj ir nusiperku visai kitą knygą. Ir nenueinu ten, kur planavau.

 

Ar kasmet lankotės mugėje?

Ne, ne kasmet. Būna metų, kai tiesiog nepavyksta. Yra buvę, kai buvau labai trumpai, nes buvo masė žmonių, o ta masė žmonių šiek tiek vargina.

 

O ką skaitote dabar?

Vienu metu skaitau keletą knygų. Dabar man po ranka yra dvi Giedrės Kaukaitės autobiografinė knyga „Mano Eldoradas’’ ir garsaus ispanų dailininko Salvadoro Dali romanas „Paslėpti veidai’’.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 12 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2023-02-28 18:05
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media