2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Apie žurnalistiką ir žurnalistus

*print*

Archyvas :: Pradedame “reidą” po redakcijas

2009-10-02
 
Nuotraukoje: Julija Vital

Nuotraukoje: Julija Vital

Julija Vital

 

Rugsėjo mėnesį mes, nauja jaunųjų žurnalistų grupė, pradėjome “reidą” po įvairias redakcijas, televizijas bei radijo stotis. Pirmoji mūsų stotelė buvo LNK televizija. Šio kanalo studijoje mes susitikome su LNK žinių tarnybos vadovu Rolandu Agintu.

 

Įėjus į LNK studijos pastatą pamačiau daugybę žmonių: vieni skaitė laikraščius, kiti komunikavo, dar treti tiesiog ramiai sėdėjo ir kažko laukė. Susidomėjau ir paklausiau Jaunųjų žurnalistų būrelio vadovės Erikos Straigytės, kodėl čia tiek daug žmonių. Vadovė atsakė, jog jie eis filmuotis į televizijos laidą kaip žiūrovai. Netrukus pasirodė asmuo, kurio mes ir laukėme -žinių tarnybos vadovas.

 

Ilgai neklaidžioję, Rolando Aginto vedami atsidūrėme žinių tarnyboje. Aprodęs mums šį padalinį ir papasakojęs apie čia dirbančių žurnalistų darbą, žinių tarnybos vadovas pasiūlė mums prisėsti ir užduoti rūpimus klausimus. Tada ir išgirdome…

 

Rolando Aginto darbas prasideda devintą ryto, baigiasi septintą vakaro. Darbas dinamiškas, pastovaus grafiko nėra. Žinių tarnyboje dirbantys darbuotojai ne visi baigė žurnalistikos studijas. Pasak R. Aginto, šiame darbe tai ne kliūtis, svarbiau asmeninės savybės, ypač - žingeidumas, smalsumas.

 

Vienas iš įdomiausių klausimų, kurį pateikė jauniausioji klubo narė, skambėjo taip: „Ar nebuvo pasitaikę, kad pateiktumėte klaidingą informaciją?“ Vadovas patikino, kad tokių atvejų nebuvo. Susidomėję paklausėme apie žmonių, kurie dirba „kadre“, išvaizdą - ar ji tikrai labai svarbi? Žinių vadovas patikino, kad išvaizda kadre dirbančiam žmogui labai svarbi. Pasak jo, žmogus turi būti telegeniškas, jis neturįs erzinti žiūrovų.

 

Po pokalbio žinių tarybos vadovas mums aprodė LNK televizijos studiją. Šis pastatas, beje, labai mažas bei kompaktiškas. Akies krašteliu spėjome pažiūrėti, kaip vyksta laidos „Auksinė savaitės blykstė“ filmavimas.

 

Smagu, jog pirmoji mūsų “reido” stotelė buvo būtent LNK ir jos žinių tarnyba. Juk kiekvienam žurnalistui svarbu žinios ir tai, iš kur ir kaip reikia gauti informacijos.

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:52
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media