2024 m. balandžio 19 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Dvi situacijos, du sprendimai

2016-04-26
 
Erikos Straigytės nuotrauka

Erikos Straigytės nuotrauka

Kotryna Griciūtė

 

Niekada nesidomėjau  Kristina Brazauskiene, tačiau apie ją esu mačiusi daug tekstų  naujienų portaluose. Pastaruoju metu girdėjau, kad ji dalyvauja teismuose dėl teisės toliau gyventi teritorijoje, kur reziduoja valstybės saugomi žmonės.

 

Manau, kad ją reiktų iškeldinti, kadangi pagal įstatymus jai jau nebegalima gyventi toje teritorijoje. Šiuo metu K.Brazauskienė jau nebėra saugomas žmogus. Taip pat girdėjau, jog jai jau buvo surastas butas, tačiau mirusio prezidento žmona jo atsisakė.

 

Man buvo įdomu, ką apie šią situaciją mano kiti piliečiai. Tad pasidomėjusi komentarais prie paskutinio straipsnio supratau, kad daugumos skaitytojų nuomonė yra tokia pati kaip mano.

 

Paklausiau žmonių nuomonės apie Kristinos Brazauskienės iškeldinimą. Vilnietė 48 metų Erika sako: "Manau, kad ponia Kristina turėtų gerbti kitų žmonių nuomonę, įstatymus ir save. Ji tikrai turi pakankamai lėšų isigyti bet kokiam būstui". Lentvario gyventoja 17 m. Ingrida taip pat teigia, jog prezidento našlei reikia išsikeldinti.

 

Vilniuje, Tuskulėnų gatvėje, gyvena senyvo amžiaus seserys. Jų pensijos yra labai mažos, tad nepakanka lėšų vaistams, maistui ir mokesčiams. Viena iš seserų turi psichinę negalią, o kitai seseriai labai sunku padėti, kadangi jos sveikata irgi yra prasta. Gerai, kad tame name gyvena supratingų žmonių, kurie padeda joms. Jeigu atsitiktų taip, kad jos negalėtų sumokėti už butą, joms tektų eiti į gatvę. Abi ilgai neišgyventų, nes negalėtų nusipirkti reikiamų  vaistų. Tokių situacijų yra ne viena, ir žmonės patys ieško išeičių.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. E.Straigytė/

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 15:31
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media