2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Būsimieji dailininkai renkasi LVJC dailės studiją

2016-10-18
 
E.Straigytės nuotraukoje: Gretos Bogovecaitės piešinys

E.Straigytės nuotraukoje: Gretos Bogovecaitės piešinys

Liepa Rimkutė

 

Lietuvos vaikų ir jaunimo centre visada daug moksleivių. Čia apstu įvairių būrelių. Viename iš jų lankiausi šio antradienio popietę. Tai dailės studija, kurioje vaikai atsipalaiduoja piešdami įvairius kūrinius.

 

Šioje studijoje yra didelis stalas, prie kurio susėdę būrys vaikų. Taip pat čia daug įvairiausių piešimo priemonių ir moksleivių piešinių. Jie išdėlioti ant palangių ir pakabinti ant sienų. Kadangi vaikai labai įsijautę kuria, dažniausiai jų veidai  išteplioti dažais.

 

Su studijos vadove Irma Balakauskaite ir jos mokiniais kalbėjausi apie šią dailės studiją ir ją lankančių moksleivių lūkesčius. Pasiteiravau mergaičių, ar jos norėtų tapti dailininkėmis, trys iš jų atsakė, kad dailininko karjera - jų svajonė. Tačiau viena  teigė, kad eina į šį būrelį vien dėl to, nes mama to nori. Jai svarbu, kad dukra mokėtų piešti.

 

Studijos nariai sako, kad labiausiai jiems patinka piešti paukščius, katinus ir kitus gyvūnus. Pagal moksleivių atsakymus, šioje studijoje jie jaučiasi puikiai ir nesuvaržyti. Paklausus vienos studijos mokinės, kodėl pasirinko būtent dailę, ji sako mananti, kad kituose būreliuose neįdomu ir nesmagu.

 

Dailės studijos vadovė I. Balakauskaitė teigia, kad mokyti vaikus dailės ji pasirinko neatsitiktinai, nes nuo pat mažumės žinojo, ko nori iš gyvenimo. Menininkė, dirbanti grafikos, dailės ir teatro srityse, pedagoginį darbą pasirinko prieš penkerius metus.

 

Daugumai šio klubo narių atrodo, kad dailė yra malonumas. Dalis jų teigė, kad būna ir labai sunkių užduočių.Tačiau svarbiausia, kad šiame būrelyje vaikai atrado, kas jiems patinka.

 

Į dailės studiją šiuo metu renkasi pradinukai, todėl dar nedalyvauja kūrinių parodose. Tačiau po Kalėdų jie surengs pirmają savo piešinių parodą. Ji bus eksponuojama Lietuvos vaikų ir jaunimo centre.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. E.Straigytė/

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:36
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media