2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Moteris taukuose, žmogus iš plastilino ir problemų matuoklis

2016-11-15
 
Erikos Straigytės nuotraukoje: Jaunųjų žurnalistų klubo nariai su Nacioanlinės dailės galerijos darbuotojų Povilu prie Žilvino Kempino kūrinio

Erikos Straigytės nuotraukoje: Jaunųjų žurnalistų klubo nariai su Nacioanlinės dailės galerijos darbuotojų Povilu prie Žilvino Kempino kūrinio

Emilija Diržiūtė

 

Jaunųjų žurnalistų klubas pirmąją savo išvyką surengė į Nacionalinę dailės galeriją. Atėjus mus šiltai pasitiko gidas Povilas. Jis ir vedė visą mūsų ekskursiją, kurią pradėjome pirmajame aukšte. Ekskursijai net neprasidėjus akis patraukė įdomus meno kūrinys. Stabtelėję prie jo sužinojome, jog tai garsaus ir pripažinto visame pasaulyje menininko Žilvino Kempino kūrinys. Jam padaryti buvo panaudotas metalinis pagrindas, prie kurio pritvirtinta daugybė laikrodžio minutinių rodyklių. Įdomu tai, kad įdėmiai įsižiūrėjus galima pastebėti, kaip bėgant laikui keičiasi rodyklių padėtis.

 

Įžengus į parodos salę buvo juntamas visų smalsumas ir susidomėjimas. Meno kūriniai, kuriuos matėme, buvo įdomūs, saviti ir išskirtiniai bei turintys gilią potekstę. Visos kelionės metu Povilas stengėsi mus išmokyti kiekviename kūrinyje įžvelgti gilesnę prasmę. Galima buvo justi, jog jis jaučia didelę aistrą ir pasitenkinimą tuo, kuo užsiima.

 

Ekskursijai einant į pabaigą Laurynas, vienas jauniausių žurnalistų klubo narių, pastebėjo įdomų prietaisą, kuris savo įdomumu nurungė parodos eksponatus. Pradėjęs aiškintis, kas tai per aparatas, iš mūsų gido sužinojo, jog tai prietaisas, matuojantis drėgmę salėje. Jis yra labai reikalingas, nes eksponatams labai svarbi tinkama aplinka. Esant per didelei ar per mažai drėgmei darbai gali būti pažeisti ar išvis nebetinkami eksponuoti. Manau, Laurynui tai buvo tikrai pravarti informacija, kuri tikrai ilgiau išliks atmintyje nei pati paroda.

 

„Man labiausiai įstrigo moteris taukuose, nes eksponatas buvo nestandartinis, įdomus ir išskirtinis,“- tai dar vienos Jaunųjų žurnalistų klubo narės, dešimtmetės Liepos, nuomonė. Kaip minėjo Povilas, tai jaunos lietuvių menininkės Eglės Rakauskaitės eksperimentas, kurio metu ji stengėsi kuo ilgiau išgulėti vonioje, pilnoje taukų. Visa tai buvo filmuojama. Nors šis eksperimentas dabar rodomas televizorių ekranuose, atrodo, lyg prieš akis vonioje plūduriuotų gyva moteris.

 

Prieš atsisveikinant gidas mums pasiūlė atlikti praktinę užduotį, susijusią su mūsų veikla. Turėjome sukurti kūrinį vaizdu arba tekstu, slepiantį visuomenės problemą ar reiškinį, kuris mums kelia nerimą. Visi iškart įniko į darbą. Laurynas iš plastilino nulipdė žmogų, apsikarščiusį mobiliaisiais telefonais. Lipdiniu jis norėjo parodyti, jog šiais laikais trūksta šilto, realaus kontakto, nes jį pakeitė trumposios žinutės ar skambučiai. Kitų narių darbai taip pat stebino originalumu ir savitumu. Praktinė užduotis tikrai padėjo mums atskleisti savo požiūrį ir nuomonę apie tam tikrus dalykus. Taip pažinome vienas kitą dar geriau.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:34
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media