2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Karantino nokautas sportui

2020-03-24
 
Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Asociatyvi iliustracija/ Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Aistis Michailovskis

 

Koronavirusas jaukia visus planus tiek sporte, tiek už jo ribų. Sportininkai nebegali treniruotis kartu su komanda, dalyvauti varžybose, dėl viruso net metams buvo nukelta Japonijos sostinėje Tokijuje  turėjusi vykti olimpiada. Dauguma sportininkų pagal galimybes sportuoja individualiai namuose, jei tai tik yra įmanoma. Tą ragina daryti ir treneriai, kad grįžtume ne silpnesni, o dar stipresni ir patobulėję.

 

Aš žaidžiu krepšinį,  todėl stengiuosi kuo dažniau būti lauke – treniruojuosi krepšinio aikštelėje. Treneris yra atsiuntęs  planą, pagal kurį ruošiuosi fiziškai. Bet yra daug kitų sporto šakų, kur sportininkai šiuo laikotarpiu treniruotis neturi galimybių.

 

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) nusprendė daugiau nebetęsti varžybų, tad žaidėjams tenka laukti kito sezono. Taip pasielgė dar kelios šalys, o NBA stabdo varžybas ilgam. Futbolo lyga FIFA taip pat dėl koronaviruso stabdo varžybas. Ilgiausiai varžybos vyko Turkijoje, tačiau jau nebevyksta. Panašu, jog jie nesiskubino atidėti ar nukelti varžybų.

 

Apie karantino sukeltus nepatogumus pasikalbėjau ir su savo krepšinio komandos draugu Dovydu. Jis gyvena Vilniujue, jam dešimt metų, krepšinį lanko keturis metus, lygiai tiek pat, kiek ir karate.

 

Pasak Dovydo, būnant namie vienam sportuoti be komandos draugų motyvacijos šiek tiek pritrūksta. Jis sportuoja tiek namie, tiek lauke. Paklaustas, kaip mano, ar sportininkai po karantino turėtų grįžti pailsėję ar patobulėję, jis atsakė, kad tai priklauso nuo sportininko požiūrio –  ar jis nori pasiekti dar geresnių rezultatų, ar gerai taip kaip yra ir nesivargina sportuoti.

 

Taip pat pakalbinau pusseserę Gabiją. Ji tenisą lanko pirmus metus, tačiau nesieja ateities su šia sporto šaka, jai tai daugiau hobis. Gabijai penkiolika metų.

 

Ji šiuo laikotarpiu sportuoja namuose: daro kardiopratimus ir su rakete mušinėja teniso kamuoliuką, o kiekvieną rytą namuose būtinai padaro gerą mankštą. Dar vakare išeina į lauką pasivaikščioti su šuniu, taipogi vakarais atlieka įvairius pratimus.

 

Aš manau, kad per šį laikotarpį reikia saugotis viruso, tačiau reikėtų laiko praleisti ir lauke – neprarasti formos. Jei galimybių nėra sportuoti, namuose atlikti pratimus, kuriuos atliekate per treniruotes. Taip pat daug pratimų yra ,,Youtube‘‘. Aš bandau atkartoti žymaus krepšininko Luka Dončičiaus judesius bei driblinguoti kaip jis.

 

Sportuokite ir išlikite stiprūs bei nesirkite šiuo laikotarpiu!

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autoriui 10 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-03-31 20:30
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media