2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Ar būrelis gali nulemti tolimesnį kelią?

2017-09-13
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Valerija Anufrijonok

     

Dažnai pradėjus lankyti būrelį mes tikimės, kad jis nulems mūsų tolimesnį kelią. Ar pradėjus lankyti žurnalistikos klubą tampama žurnalistu? Ar šokant klasikinius ar liaudies šokius, baletą, aš tapsiu šokėja? O gal bėgant eilinę trasą, klausiam savęs, ar aš būsiu žinomas lengvaatletis?

 

Taip, kiekvienas būrelis mus veda keliu, kuris ateityje gali tapti mūsų duonos kąsniu. Bet kartais lankomas būrelis mums atveria ir kitų galimybių. Metų metus lankę baletą per kokį nors konkursą šokėjai atranda save gatvės šokiuose. Bet jeigu nebūtų pradėtas lankyti baletas, galbūt niekada ir nebūtų atrasta slapta gyslelė.

 

Kartais galimas ir visiškai kitas variantas. Kuomet nuo pat pradžių žinoma, ko norima pasiekti: pradedant lankyti atletiką ir svajojant tapti atletu, nuolat einant viena kryptimi ir nesidairant į šalis, labai realu pasiekti tai, ko tikiesi. Būrelis tik dar labiau padeda tai įvykdyti.

  

Bet labai dažnai moksleivis lanko būrelį vien tam, kad "užmuštų" savo laisvą laiką, pasirenka sau įdomiausią arba tinkamiausią, o gal ir tėvų įsiūlytą veiklą. Ir jeigu jis pats nesitiki nieko iš būrelio ir  nenori savo gyvenimo susieti su lankomu dalyku, tuomet jis niekaip neįtakos ir profesijos pasirinkimo, tik suteiks kažkokių sugebėjimų. Todėl visiškai realu kada nors sutikti ofise sėdinčią  susikūprinusią moteriškę, kuri praeityje turėjo modelio patirties.

  

Būrelis nulems tolimesnį kelią, jeigu atėjus į jį mes žinosime, ko iš jo tikimės. Kita vertus, jis niekada nebus tuščias laiko švaistymas, o tik savęs tobulinimas.

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-09-20 13:39
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media