2024 m. balandžio 16 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Tiki ne burtais, o kitokia Australija

2017-11-28
 
Ramūno Danisevičiaus nuotrauka

Ramūno Danisevičiaus nuotrauka

Rūta Giedrytė

 

Liepa gali pasirodyti tyli ir paprasta mergaitė. Tačiau taip tikrai nėra! Juk retas jaunuolis mokosi kinų kalbos, lanko jogą ir svajoja aplankyti Australiją. Ši šalis Liepai įdomi, nes ji tiki, kad ten viskas yra visiškai kitaip, nei mes manome.

 

Kitos jos svajonės – tapti žurnaliste bei užaugti doru žmogumi, apsuptu laimingos šeimos. Kol kas Liepą supa trys artimiausi žmonės – tėvai ir jaunesnysis brolis. Mergaitė norėtų turėti dar ir vyresnę sererį arba dvynę, tačiau ją atstoja du mylimi augintiniai degu, kuriuos šeimininkė laiko beveik šeimos nariais. Gyvūnus mėgstančiai Liepai labiausiai patinka šunys, nes jie ištikimi, jiems galima pasiguosti bei patikėti paslaptis. Be to, šuo mergaitei padėtų įgyvendinti norą tapti fiziškai aktyvesne, mat joga jai – labiau atsipalaidavimas. Tiesa, sportas Liepai yra aistra, kuri gali ne tik padėti pailsėti, bet ir pakloti pamatus būsimai profesijai. Kol kas joga – šeštokės mėgstamiausia aktyvi veikla, tačiau ji mano, kad tai dar gali pasikeisti.

 

Gal kiti bandytų nuspėti, išburti tai, tačiau ne Liepa! Nors ji netiki horoskopais ir nesidomi magija, staigmena ar mažas dalykas, toks kaip nusipirkta bandelė, gera knyga ar draugės palaikanti žinutė sukuria mažą stebuklą, labai praskaidrina nuotaiką. O draugės ar draugai mergaitei yra tie žmonės, kurie sugeba užjausti, galima išsiverkti ant jų peties, su kuriais džiaugiamasi ir verkiama. Sutapimas, tačiau pasakodama apie kinų kalbą Liepa minėjo, kad kinų hieroglifas, vaizduojantis dvi moteris po vienu stogu, reiškia "sunkumai, problemos". Šią kalbą šeštokė išbandė dar pernai. Išmokti ją paskatino mama. Mergaitė nemanė, kad jai patiks, bet buvo labai linksma sužinoti daugiau apie kitą kultūrą, kalbą. Laisvalaikiu, be kinų kalbos, Liepa žiūri filmus, skaito. Ji neturi mėgstamiausio žanro, tad skaito knygas, kurias rekomendavo draugai, esančias knygų saraše arba tokias, kurios jai patiko, pasirodė įdomios. Taip pat renkasi ir filmus. Kartais pasižiūri net siaubo, bet jie nėra patys mėgstamiausi.

 

Nors ir drąsi, Liepa nėra visiškai bebaimė. Ji bijo fejerverkų, nes vaikystėje dėl jų per Naujuosius metus užsidegė kaimyno namas, vos per plauką to nenutiko ir Liepos namams. Tai mergaitei paliko gilų įspūdį. Taip pat ji labai bijo vorų, nes šie atrodo šlykštūs. Šeštokei nepatinka ne tik vorai, bet ir, pavyzdžiui, visą kūną ar rankas dengiančios tatuiruotės. Mažas užrašas ant riešo - visai kas kita, kaip ir auskarai. Ausis Liepa jau prasivėrusi, galbūt kada nors panorės ir tatuiruotės? Jei taip, turbūt ilgai nedvejos. Kad sėkmingai siekia norų, parodo jos įstojimas į Vilniaus Jėzuitų gimnaziją. Kad tai padarytum, turi įveikti testą ir pokalbį su direktoriumi. Liepa labai norėjo ten mokytis, nes buvo girdėjusi gerų atsiliepimų, tad jai pavyko.

 

Su tokiu nusiteikimu atviri visi keliai, tad, regis, jau greitai lauksim žinių iš Australijos! O kol kas Liepa ir toliau tobulina rašymo ir kalbėjimo įgūdžius Jaunųjų žurnalistų klube.

 

 

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2018-03-08 12:25
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media