2024 m. kovo 29 d., Penktadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Atranka į Eurovizijos konkursą ir septyniolikmetės žvilgsnis iš arti

2017-02-17
 
Nežinomo autoriaus nuotraukoje: teksto autorė kartu su Lolita Zero (dešinėje)

Nežinomo autoriaus nuotraukoje: teksto autorė kartu su Lolita Zero (dešinėje)

Danielė Kieraitė

 

Viena iš pagrindinių šių dienų aktualijų – kasmetinis Eurovizijos konkursas. Jo dėka Europos šalys gali bent trumpam pamiršti pasaulyje vykstančius neramumus bei susivienyti ir mėgautis muzika. Nors laimėti nori visi, bet tai padaryti pavyksta tik geriausiai įvertintiems. Kiekvienais metais Euroviziją laimi vis kitoniškesnis, originalesnis ir maištingesnis atlikėjas. Tai rodo, kad Europa ištroškusi naujovių ar net akibrokštų. Atlikėjams kasmet darosi vis sunkiau įtikti žiūrovams, todėl norint laimėti, reikia sukurti kvapą gniaužiantį ir neišdildomą įspūdį paliekantį pasirodymą.

 

Šiemet man teko unikali proga iš arčiau susipažinti su Eurovizijos konkursu Lietuvoje. Gyvai stebėjau antrąjį pusfinalį, kuris buvo filmuojamas Lietuvos televizijos didžiojoje studijoje. Įspūdžiai liko neišdildomi. Mane sužavėjo salės akustika, įvairūs vaizdo bei garso efektai, ir, be abejo, atlikėjai. Pusfinalyje jų iš viso dalyvavo dvylika. Kiekvieno pasirodymas buvo žavus, unikalus, į jį įdėta daug darbo ir pastangų. Mano manymu, visi dalyviai verti aukštų vietų. Iš pusfinalio, susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, iškrito 4 dalyviai. Liko aštuoni, kurie dėl išlikimo kovos toliau.

 

Nors visi atlikėjai kuria profesionalius pasirodymus, bet labiausiai prikaustantys dėmesį yra Lolitos Zero, Paulos, Edgaro Lubio, Ievos Zasimauskaitės, Otrey‘os, Fusedmarc pasirodymai. Šių dainininkų sukurti sceniniai sprendimai yra neprilyginami vienas kitam, nes tiek atlikėjai, tiek pasirodymai yra nepakartojami ir kiekvienas savaip originalus ir talentingas.

 

Paulai tik šešiolika, o ji narsiai žengia į Eurovizijos sceną ir yra pasiruošusi atostovauti Lietuvai tarptautiniame Eurovizijos konkurse. Merginos daina drąsiai galėtų atsidurti tiek Lietuvos, tiek Europos hitų sąraše ir užimti gana aukštą vietą. Kūriniui puikiai parinkta melodija, o pati Paula daug dėmesio skiria jos pateikimui, naudodama daug plastiškų judesių.

 

Edgaras Lubys – atlikėjas profesionalas. Jis daug metų kuria dainas ir jas atlieka. Šiemet jis pasirinko itin kūrybišką sceninį sprendimą: komisijos narius ir žiūrovus nustebino savo choreografija. Šis pasirodymas nepaliko abejingų.

 

Ieva Zasimauskaitė jau ne vienerius metus dalyvauja Eurovizijos konkurso atrankose, todėl yra viena iš šio konkurso profesionalių. Kaskart ji renkasi skirtingo stiliaus dainas ir moka jas puikiai pateikti. Komisija šiai atlikėjai negaili pagyrų. Ievos vokaliniai sugebėjimai išties puikūs ir jos šiemet pasirinktoje dainoje jie itin gerai atsiskleidžia.

 

Atlikėja Otreya, anksčiau žinoma, kaip Ugnė Smile, šiemet paruošė šaunų pasirodymą. Ji scenoje puikiai jautėsi ir elgėsi drąsiai, o pati daina iš tiesų atkreipia dėmesį. Joje atsiskleidžia unikalus Otrey‘os vokalas.

Grupė Fusedmarc paruošė labai energingą ir užvedantį šou. Jo metu matėsi, kad atlikėjai stengėsi palikti neišdildomą pėdsaką žiūrovų širdyse. Grupės pasirodymas išsiskiria tuo, kad pasirinkta itin originali muzika ir pats pateikimas komisijos ir žiūrovų negalėjo palikti abejingų.

 

Nors visi atlikėjai pasirodė profesionaliai, bet mane labiausiai sužavėjo Gyčio Ivanausko sukurtas Lolitos Zero personažas. Jis nebijo ryškiai išsiskirti iš kitų, neturi kompleksų, yra drąsus, šokiruojantis ir ironiškas. Viskas šiame pasirodyme apgalvota nuo pat pradžios iki pabaigos, lengvai įtraukia, pasijauti, lyg esi mini spektaklyje kartu su atlikėju. Manau, kad šis pasirodymas tinka Eurovizijos konkurso scenai, nes jis sužavėtų naujovių ištroškusius Eurovizijos gerbėjus. Jei nelaimėtumėme pirmos vietos, Europą nustebintume savo originalumu, drąsa ir į Lietuvą būtų pažvelgta visai kitomis akimis.

 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė/

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:32
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media