2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: R.Agintui teko pabūti gidu ir duoti interviu jauniesiems žurnalistams

2009-10-01
 
Kornelijos Ežerskytės nuotraukoje: susitikimas su LNK žinių tarnybos vadovu Rolandu Agintu (dešinėje) jauniesiems žurnalistams paliko nepamirštamą įspūdį

Kornelijos Ežerskytės nuotraukoje: susitikimas su LNK žinių tarnybos vadovu Rolandu Agintu (dešinėje) jauniesiems žurnalistams paliko nepamirštamą įspūdį

Kornelija Ežerskytė

 

Prieš trejus metus įkurtam Jaunųjų žurnalistų klubui aktyviai talkina Lietuvos žurnalistų sąjunga ir žurnalistų bendruomenės nariai. Rugsėjo 30 d. Jaunųjų žurnalistų klubas lankėsi LNK televizijoje, kur susipažino su žinių tarnybos darbu. Būrį moksleivių, besidominčių žiniasklaida ir žurnalisto profesija, maloniai sutiko priimti ir pabūti gidu Žinių tarnybos vadovas Rolandas Agintas.

 

Lietuvos vaikų ir jaunimo centre įsikūrusį klubą lanko įvairaus amžiaus moksleiviai, besidomintys žurnalistika arba svarstantys apie žurnalisto profesiją. “Apsispręsti padeda savo gebėjimų pasitikrinimas, susitikimai su šį darbą dirbančiais žurnalistais, galimybė tiesiogiai teirautis jų apie profesijos subtilumus,”- įsitikinusi šio klubo vadovė, LŽS pirmininko pavaduotoja Erika Straigytė.

 

Tuo pasinaudojo ir LNK televizijoje lankęsi ir su Žinių tarnybos vadovu Rolandu Agintu bendravę klubo nariai. Įdėmiai klausę, ką apie žinių tarnybos darbą pasakoja jos vadovas, užsukę į redakciją ir studiją, jaunieji žurnalistai neskubėjo skirstytis. Jie pateikė nemažai klausimų R.Agintui. Bene daugiausiai jų teko išgirsti iš… dešimtmetės klubo narės Virginijos Kanaporytės.

 

Tarp jaunųjų žurnalistų atsirado ir tokių, kurie sugebėjo “prispausti”  pašnekovą, kai šis mėgino išsisukti nuo atsakymo, kiek uždirba žinių vedėjas. “Jūs galite atsakyti į klausimą netiesiogiai, kitaip”,- patarė klausimą pateikusi Julija Vital.  Entuziazmo banga kilo ne tik išgirdus atsakymą (“daugiau negu ministras”), bet ir pajutus, kad trumpas interviu pavyko, o pašnekovą pavyko prakalbinti.

 

Matyt, užsikrėtęs jaunųjų žurnalistų smalsumu Rolandas neskubėjo atsisveikinti, o pakvietė dar dirstelėti į didžiąją studiją, kur tuo metu buvo filmuojama laida “Auksinė blykstė”. Tyla, nuostaba ir dar daugiau klausimų, kurie kilo savo akimis pamačius kūrybinę laidos virtuvę.

 

O jaunųjų žurnalistų emocijos liejosi po to, kai buvo atsisveikinta su šios ekskursijos “gidu”, ir keičiamasi įspūdžiais. Visa tai “suguls” į pirmuosius jų straipsnelius. Šįkart – apie televiziją, žinių tarnybą ir gal apie svajonę ir save, sėdintį žinių vedėjo kėdėje…

 

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:42
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media