2024 m. balandžio 23 d., Antradienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Nesigailiu, kad pasirinkau Jaunųjų žurnalistų klubą

2010-09-09
 
Kornelijos Ežerskytės nuotraukoje: Jaunųjų žurnalistų klubas vėl pradėjo veiklą

Kornelijos Ežerskytės nuotraukoje: Jaunųjų žurnalistų klubas vėl pradėjo veiklą

Gabija Bačulytė

 

Kai peržengiau Lietuvos vaikų ir jaunimo centro slenkstį, net negalvojau pasirinkti Jaunųjų žurnalistų klubą. Tačiau mamai pasiūlius ir sutapus laikui nusprendžiau tai išbandyti... Atėjus į pirmąjį klubo užsiėmimą buvau pesimistiškai nusiteikusi ir nesitikėjau nieko ypatingo.

 

Kai susipažinome, supratau, koks vis dėlto pasaulis margas! Vieni kalbėjo labai linksmai ir drąsiai, kiti - trumpai ir kukliai. Tačiau buvo įdomu klausytis skirtingų charakterių ir stilių bendraamžių, kurie pasakojo apie savo užsiėmimus. Supratau, jog šį būreli pasirinko labai kūrybingi ir mieli žmonės.

 

Įdomu, kokį pirmąjį įspūdį susidarė kiti? „Čia atėjo daug žingeidžių ir įdomių jaunuolių. Nors dauguma su žurnalistika iki šiol neturėjo nieko bendra, visus vienija noras sužinoti ką nors naujo, išmokti įdomiai reikšti mintis bei susipažinti su įdomiais žmonėmis,"- dalijasi mintimis moksleivė Goda Diečkutė.

 

„Aš jau sutikau tokį žmogų: viena klubo narė pasakojo apie savo savanorišką darbą gyvūnų prieglaudoje. Sužinojau, kad tai labai sunkus darbas, ir visgi Lietuvoje yra tokių gerų žmonių, pasiryžtančių aukoti savo laiką gyvūnams, kuriems labai reikia jų meilės bei rūpesčio. Mergina minėjo, jog prieglaudai labai reiktų paramos ar daugiau savanorių, todėl žinios, kurias įgis šiame klube, labai pravers rašant straipsnius apie prieglaudą ir galbūt padės pritraukti daugiau žmonių į šia naudingą veiklą," - pastebi Goda.

 

Beje, per užsiėmimą buvo užduotas klausimas: kokio straipsnio neskaitytume žurnale ar laikraštyje?  Atsakymai manęs nenustebino, tačiau buvo įdomu. Kelios merginos rašė linksmai ir trumpai: žurnale ar laikraštyje neskaitytų apie kokio nors Rusijos estrados dainininko meilės romanus ar interviu su nežinomais žmonėmis, taip pat nesusidomėtų nuobodžiais gandais ar horoskopais.

 

Per šį susitikimą iš  Jaunųjų žurnalistų klubo vadovės Erikos Straigytės išgirdau daug minčių, padedančių tobulėti ne tik užsiėmimuose, bet ir realiame gyvenime. Taip pat  sužinojau apie žurnalistiką - daugiau už savo draugus, kurie nelanko šio būrelio. Tai mane labai sužavėjo ir nustebino!

Paskutinį kartą atnaujinta: 2017-04-19 14:39
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media