2024 m. kovo 28 d., Ketvirtadienis

Tyrimų fondas

Senos interneto svetainės versijos

Aktualijos

*print*

Archyvas :: Kalėdinės dovanos: nuo mielų smulkmenų – iki knygų ir kelionių

2020-01-02
 
Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Vlado Ščiavinsko nuotrauka

Girmantė Zolubaitė


Kalėdos – kone visų laukiamiausia šventė. Jų laukia tiek vaikai, tėvai ar net seneliai. O taip nutinka, nes visi laukia to stebuklo, kai po egle randamos dovanos. Tačiau kai kuriuos vaikus apdovanoja jų pačių tėvai. Tad jie nustoja tikėti šiuo stebuklu. Na, o kitiems tai šventė, kai atsibudus ryte po egle randi dovanų.


Taigi ar Kalėdų Senelis neša ne tik staigmenėles, bet ir reikalingus daiktus? Į šį klausimą atakymas yra: ,,Taip!’’ Aš nuo pirmos klasės svajoju tapti skaute, o šiais metais esu dėl to pakvaišusi. Tad Kalėdų Senelis man atnešė miegmaišį ir kompasą. O mama padovanojo skautišką gertuvę.


Per Kalėdas dovanų galima gauti taipogi iš artimųjų ir draugų. Pavyzdžiui, mano klasėje šiais metais vyko keitimasis dovanomis. Mano vardą ištraukė klasiokė Elzė. Ji man padovanojo daugybę smulkmenėlių. Tai Fidget Spiner, stress ball (flamingas), Squishy (tortas), akiniai su iššokančiomis akimis ir stalo puošmena. Dauguma pavadintų tai menkniekiais, tačiau man tai dovana nuo draugės.


Kaip jau sakiau, dovanų gauna ir suaugusieji. Tad domėjausi, ką dovanų gavo Jaunųjų žurnalistų klubo vadovė Erika.


Ji labai mėgsta skaityti. Tad per Kalėdas gavo čekį knygoms. Vadovė labai apsidžiaugė šia dovana. Erika sakė: „Dovanoti tai, kas žmogui patinka, kas iš tikrųjų teikia jam labai daug džiaugsmo, yra puikus dėmesio parodymas.’’ Šią dovaną jai padovanojo krikštaduktė. Paklausus, ar reikia suaugusiems Kalėdų, moteris atsakė: ,,Be abejo, visi atitrūksta nuo darbų, parodo vieni kitiems daugiau dėmesio ir, be to, dovanoja dovanas. Parduotuvėje tų dovanų ieško su meile, atidumu, galvodami, kaip nudžiuginti artimą žmogų. Kartais tos dovanos būna labai mielos ir prasmingos.’’


Na, o ko sulaukė vienas iš klubo narių? Aistis gavo daugybę dovanų. Tai kelionė į Rusiją, belaidės ausinės, rūbai, šampūnas, kojinės, daugybė bilietų į visokias krepšinio varžybas ir renginius. Jis išskyrė tik kelionę į Rusiją. Ši dovana berniukui labiausiai patiko. Ją klubo narys išskyrė, nes tai jam teikia daugiausia žinių. Ir dėl to, kad jam patinka keliauti. Paklausus, ar ši dovana jam naudinga, Aistis atsakė taip: ,,Manau, naudinga, nes pamatai, kaip toje šalyje elgiamasi, kokios ten tradicijos. Ir galbūt per tas dienas bandai pasijusti tos šalies gyventoju.’’



 

/Tekstas sukurtas Jaunųjų žurnalistų klube, vad. Erika Straigytė; teksto autorei 10 m./

Paskutinį kartą atnaujinta: 2020-01-07 20:12
 
 
2007 © “Lietuvos žurnalistų sąjunga” - žurnalistams, mediadarbuotojams ir visuomenei - įvykiai, analizė, kūryba.
Sprendimas: Fresh media